Mainos

Vilkas uudenvuodenyö toi poliisille tehtäviä rattijuopumuksista, pahoinpitelyistä ja häiriökäyttäytymisistä

Uudenvuodenyö oli vilkas eri puolilla maata. Poliisilaitokset ympäri Suomea kertovat saaneensa tehtäviä, jotka liittyvät muun muassa rattijuopumuksiin, pahoinpitelyihin ja esimerkiksi häiriökäyttäytymisiin.

Helsingin poliisille uudenvuodenaattoilta ja uudenvuodenyö toivat yli 360 tehtävää. Poliisi kertoo Twitterissä, että tehtävät liittyivät pahoinpitelyihin, häiriökäyttäytymisiin ja päihtyneisiin ihmisiin. Viime vuonna uutenavuotena tehtäviä oli poliisin mukaan 316.

– Vilkas yö niin kuin aina uutenavuotena. Ei ole tiedossa, että olisi tapahtunut kuitenkaan mitään vakavaa, komisario Esa Pennanen Helsingin poliisista kertoi STT:lle uudenvuodenpäivän aamuna.

Roskikset roihusivat

Helsingin pelastuslaitoksen ensihoidolla tehtäviä oli lähes 290. Tehtävissä hoidettiin muun muassa päihteisiin liittyviä myrkytyksiä sekä väkivallasta tai esimerkiksi kaatumisesta aiheutuneita vammoja. Helsingin pelastuslaitoksen mukaan ensihoidolla oli tehtäviä neljännes enemmän keskimääräiseen viikonlopun päivään verrattuna.

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo puolestaan, että ensihoito sai tehtäviä poikkeuksellisen paljon ja kaikki ensihoidon yksiköt olivat liikkeellä vuodenvaihteen aikana.

Vuodenvaihteen aikana sammutettiin myös muun muassa roskispaloja. Esimerkiksi Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo saaneensa toistakymmentä hälytystä roskispaloista. Myös Helsingin pelastuslaitoksen mukaan sammutettavana oli vastaavia paloja.

– Vakavia onnettomuuksia tai tulipaloja ei ollut, Helsingin pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Ilmoituksia ilotulitteiden häiritsevästä ammuskelusta

Hämeen poliisilla oli reilut 350 tehtävää vuorokauden aikana. Tehtävät liittyivät muun muassa rattijuoppoihin, pahoinpitelyihin ja tulipaloihin.

Länsi-Uudenmaan poliisista kerrottiin, että yö oli vilkas, mutta mitään suurempaa ei poliisin tietoon ole kuitenkaan tullut. Puolestaan Pohjanmaan poliisi kertoo, että tehtäviä kirjattiin vuodenvaihteessa 193. Itä-Suomen poliisi selvitti niin ikään rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä.

Pohjois-Karjalassa huono sää rauhoitti poliisin mukaan ilotulitteiden ammuskelua, mutta poliisi sai silti useita ilmoituksia ilotulitteiden häiritsevästä ammuskelusta. Poliisin tietoon ei tullut vakavia onnettomuuksia.

Myös Sisä-Suomen poliisi kertoo saaneensa aattoiltana kello kuuden jälkeen lukuisia ilmoituksia ilotulitteiden häiritsevästä tai jopa vaarallisesta ampumisesta. Esimerkiksi Tampereen Särkänniemen aidatulta alueelta vartija tavoitti joukon alaikäisiä, jotka olivat päätyneet huvipuistoalueelle rakettiensa kanssa.

Lisäksi esimerkiksi Himoksella Jämsässä mökkiseurue oli poliisin mukaan ammuskellut ilotulitteita kohti muita mökkejä. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan jokunen ilotulite oli päätynyt jopa mökin sisälle ikkunan kautta. Poliisi sai myös lukuisia ilmoituksia, joiden mukaan ilotulitteita oli ammuttu kohti rakennuksia, ajoneuvoja tai jopa ihmisiä.

Rauhallinen yö merellä

Sekä Länsi-Suomen merivartiostosta että Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan, että meripelastuksen kannalta yö oli rauhallinen.

– Huono sää piti ihmiset poissa vesiltä, muutenkaan vesillä ei hirveästi liikuta uutenavuotena. Hätärakettihavaintoja Länsi-Suomen alueelta ei tullut yhtään, kertoo meripelastusjohtaja Jussi Ikola Länsi-Suomen merivartiostosta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja