Vikingin legendaarinen risteilyalus Apollo upotetaan merenpohjaan, taustalla erikoinen syy: Tarjoaa kodin mereneläville

Kalat tulevat pian uiskentelemaan risteilyalus Viking Apollon tanssiravintolassa ja korallit valtaavat taxfree-myymälän, kirjoittaa ruotsalainen Aftonbladet.

Karille ajanut laiva aiotaan nimittäin upottaa. Turha siitä ei kuitenkaan vieläkään tule, sillä se tulee toimimaan keinotekoisena koralliriuttana Kanadassa.

Ensi kesänä M/S Apollo lasketaan vesille Godboutin kaupungissa, Quebecin osavaltiossa, Kanadassa. Se ei pysy pinnalla pitkään, sillä sen runkoon porataan useita reikiä, jotka räjäytetään auki.

Sitä ennen laiva puhdistetaan niin, ettei jäljelle jää kuin metalli. Kaikki öljyt tai muut mahdolliset veteen mahdollisesti liukenevat asiat poistetaan ympäristösyistä.

Kun Apollo on vajonnut merenpohjaan noin 20 metrin syvyyteen, se alkaa vähitellen tarjota suojaa uudenlaisille asukkaille; meren kaloille, koralleille, kasveille ja muulle elämälle. Kymmenessä vuodessa hylky on merenelämän peitossa, arvioivat asiantuntijat. 

Hylystä povataan myös uutta, jännittävää merenalaista kohdetta sukeltajille.

Alus seilasi vuosia Suomen vesillä

Lähes 50-vuotias Vikin Linen risteilyalus Apollo rakennettiin vuonna 1970 Saksassa, ja se on vuosien aikana matkannut useita reittejä Suomen ja Ruotsin välillä.

Vuonna 1995 se siirtyi seilaamaan Suomen lipun alle.

Vuonna 2000 Apollo myytiin Kanadaan, jossa se jatkoi eri omistajilla. Viime keväänä se törmäsi Quebecissa laituriin, aiheuttaen reiän laivan runkoon. Ketään ei loukkaantunut, mutta aluksesta tuli merikelvoton.

Viking Apollon upottamisesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.  

Viking Sally -laivalla tapahtunut murha puhutti uutisissa 30 vuotta sitten 2:00
Viking Sallylla tapahtunut murha puhutti uutisissa 30 vuotta sitten. 

Lue myös:

    Uusimmat