Viking Sallyn murhasta syytetty laittoi ex-vaimolleen kylmäävän viestin: "Voin olla paha, koska olen tappanut kaksi kertaa aiemminkin"

4:16
MTV Uutiset seuraa vuosikymmeniä vanhan murhamysteerin oikeudenkäyntiä Turussa.

Syyttäjä vaatii viisikymppiselle tanskalaismiehelle elinkautista vankeusrangaistusta matkustajalaiva Viking Sallylla vuonna 1987 tapahtuneesta väkivallanteosta. Todisteena ovat muun muassa miehen lähettämät viestit, joissa kertoo syyllistyneensä henkirikoksiin.

Syyttäjän mukaan tekoaikaan 18-vuotias tanskalainen hyökkäsi laivan helikopterikannella makuupusseissa nukkuneiden uhrien kimppuun laivan tiloista ottamallaan kuonavasaralla. Länsisaksalaista miestä ja naista iskettiin useita kertoja pään alueelle. Mies kuoli ja nainen loukkaantui vakavasti.

Syyttäjän mukaan teko oli erityisen raaka ja julma muun muassa, koska nukkuvat uhrit olivat puolustuskyvyttömiä. Syytetty kiistää syytteen kokonaisuudessaan.

Jutun tutkinta avattiin uudelleen vuonna 2016, kun poliisi sai uusia tietoja tapahtuneesta. Poliisi ei ole aiemmin kertonut, mitä tiedot koskivat.

Syyttäjä vetoaa ex-vaimolle lähettyihin viesteihin

Syyttäjä vetoaa todisteena ainakin syytetyn entiselle vaimolleen esittämiin uhkauksiin. Mies on tälle sanonut tappaneensa aiemmin ja selvinneensä murhasta.

Vuonna 2017 mies tuomittiin vuoden vankeusrangaistukseen ex-vaimonsa uhkailusta. Tuomion mukaan mies lähetti syksyllä 2015 naiselle useita viestejä, joissa hän muun muassa uhkasi tämän henkeä.

– Nyt ymmärrän, miksi jotkut miehet tappavat vaimonsa.

– Olet oikeassa, voin olla paha, koska olen tappanut kaksi kertaa aiemminkin.

Mies kirjoitti voivansa todistaa olevansa murhaaja, mutta se veisi hänet vankilaan pitkäksi aikaa.

Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessaan mies sanoo suhteen olleen tuhoisa ja että pari lähetti uhkaavia viestejä toisilleen.

Vastauksessaan mies myös selittää sitä, miksi vankilassa ollessaan puhui, että olisi tehnyt henkirikoksen. Hänen mukaansa tarkoitus oli "testata" vankikavereitaan.

Todistajia kuullaan useana päivänä

Syytetty on paikalla oikeudenkäynnissä Turussa. Käräjäoikeuden käytävällä ja oikeudenkäynnin aluksi hän käyttäytyi tyynesti, eikä peitellyt kasvojaan medialta. Miehen suomalaisen asianajajan Martina Kronströmin mukaan mies ei aio kommentoida tapausta medialle.

Käräjäoikeuden kokoonpano ja asianosaiset istuvat eri salissa kuin media. Median edustajat seuraavat oikeudenkäyntiä alakerran salissa videoyhteyden välityksellä.

Oikeudenkäynnille Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on varattu viikko. Tänään luetaan syyte, kuullaan syytetyn vastaus ja vastaanotetaan kirjalliset todisteet. Myös poliisin esitutkintamateriaalin on määrä tulla tänään julkiseksi.

Tiistaista torstaihin oikeudessa kuullaan todistajia. Suurin osa kuulemisista toteutetaan puhelimitse tai videoyhteyden avulla.

Viking Sally tunnetaan myös myöhemmällä nimellään Estonia. Estonian uppoamisessa vuonna 1994 kuoli 852 ihmistä.

2:00
Arkistovideo: Näin Viking Sallyn murhamysteeristä uutisoitiin 30 vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja