Viking Sallyn yli 30 vuotta vanha murhamysteeri viimein oikeuteen: Nuori partiopoika löysi veriset uhrit laivan kannelta – syytetään nyt murhasta

2:00
Näin Viking Sally -laivalla tapahtunut murha puhutti uutisissa 30 vuotta sitten.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa aletaan tänään käsitellä yli 30 vuotta sitten matkustajalaivalla tapahtunutta murhamysteeriä. Viisikymppistä tanskalaismiestä syytetään murhasta ja murhan yrityksestä Viking Sally -laivalla vuonna 1987.

Teot kohdistuivat kahteen saksalaisopiskelijaan. Syyttäjän mukaan mies murhasi 20-vuotiaan saksalaismiehen ja yritti murhata tämän 22-vuotiaan tyttöystävän. Uhrit olivat puolustuskyvyttömiä ja teot olivat syyttäjän mukaan erityisen raakoja ja julmia.

Poliisin käsityksen mukaan tekijä ei tuntenut uhreja entuudestaan.

Epäilty on syyttäjän mukaan kiistänyt syyllisyytensä rikokseen. Hän ei ole vangittuna, vaan hän vastaa syytteisiin vapaalta jalalta.

Oikeudenkäyntiin on varattu koko viikko. MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä Turussa.

Uhrit löytyivät verisinä kannelta

Viking Sally-laiva oli matkalla Tukholmasta Turkuun 28. heinäkuuta 1987, kun veriteko tapahtui. Viking Sally tunnetaan myös myöhemmällä nimellään Estonia, joka upposi vuonna 1994.

Uhrit olivat kesälomamatkalla Pohjoismaissa. Nuoret nousivat laivaan 27. päivän iltana Tukholmassa. Laivan oli määrä saapua Turkuun seuraavana aamuna. Nuoret olivat suunnitelleet lähtevänsä Lappiin ihailemaan keskiyön aurinkoa.

Saksalaisnuoret nukkuivat kesäyön makuupusseissa laivan helikopterikannella. Nuoret olivat halunneet säästää, eivätkä he olleet varanneet laivaan hyttiä.

Yöllä nuorille tehtiin silmitöntä väkivaltaa. Pariskuntaa hakattiin lyömäaseella etenkin päähän. Kumpikin sai tilanteessa vakavat vammat.

Tiettävästi kukaan ei nähnyt välikohtausta. Verissään viruvat nuoret löydettiin vasta aamulla laivan kannelta, kun tanskalainen 18-vuotias partiopoika osui paikalle.

Matkustajat kuvattiin

Laiva eristettiin heti, kun se saapui Turun satamaan. Kaikki matkustajat kuvattiin, mutta tekijä onnistui silti livahtamaan karkuun aivan viranomaisten silmien alta.

Nuoria lähdettiin kiidättämään sairaalaan, mutta mies kuoli matkalla. Hänen tyttöystävänsä sai vakavat vammat.

Yle uutisoi aiemmin, että tanskalainen partiopoika kertoi yrittäneensä auttaa nuoria. Hän oli esillä myös mediassa. Partiopoika oli tulossa Suomeen kansainväliselle partioleirille.

Ylen mukaan partiopoika on sama 51-vuotias mies, jota nyt syytetään murhasta ja murhan yrityksestä.

Murha on ainoa rikos, joka ei koskaan vanhene, mistä syystä Viking Sallyn tapausta voidaan vielä käsitellä käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja