Viivi Lehikoinen ajautui kohuväittelyyn SULin kanssa – kertoo nyt suorat sanat taustoista MTV Urheilulle

Viikon vieraana aitajuoksija Viivi Lehikoinen 7:20
Katso: Viivi Lehikoinen tuoreessa haastattelussa Tulosruudun Viikon vieraana.

Aitajuoksija Viivi Lehikoisen ja Suomen Urheiluliiton välinen kiistely urheilijasopimuksen pykälistä olisi voitu estää paremmalla kommunikoinnilla, juoksija näkee.

Lehikoinen puhui Tulosruudun Viikon vieraana alkusyksystä yleisurheilussa kuohuttaneesta kiistasta, jossa SUL uhkasi rangaista häntä urheilijasopimuksen rikkomisesta.

Lehikoinen jäi pois syyskuun alun Ruotsi-ottelusta saatuaan kesällä kutsun Kiinan Xiamenissa järjestettyyn Timanttiliigan osakilpailuun. Oudoksi kinastelun teki sen julkisuus ja samalla se, että SUL:n valmennusjohto oli antanut Lehikoiselle luvan jättää maaottelu väliin.

Antero Mertarannalle tapahtumasarjaa kerrannut Lehikoinen sanoo, että asian kärjistymiseen vaikutti huono keskusteluyhteys liiton kanssa, jolloin yksittäiset ihmiset päätyivät tekemään toisin kuin oli sovittu.

– Ehkä isoin, mikä tässä tuli esiin, oli se, että kommunikaation pitää olla liiton sisällä ja myös liiton ja urheilijan välillä kunnossa. Minun ja liiton välillä asian piti olla selkeä, mutta sitten se jostain syystä paisui, Lehikoinen taustoittaa.

Lopulta osapuolet pääsivät isomman riidan kynnyksellä sopuun asiasta eikä liitto vienyt Lehikoiselle suunnittelemiaan sanktioita käytäntöön. Sopimusta muokattiin kuitenkin vain Lehikoisen osalta, vaikka juoksija kaipaisi laajempaa selvyyttä edustusoikeuksien velvoitteisiin.

– Eihän Timanttiliiga ole ainoa juttu, joka voi tulla yllätyksenä urheilijalle ja jonka takia joutuu olemaan poissa jostain edustustehtävistä.

– Minusta on tärkeää, että kaikille urheilijoille tuodaan liiton suunnalta se ymmärrys, että nämä ovat sopimuksia ja sopimuksista voidaan neuvotella. Eikä se, että yksittäisellä urheilijalla on tieto sen takia, että taustatiimi tietää sen, Lehikoinen linjaa. 

Lue myös:

    Uusimmat