Viivi Lehikoisen tapaukseen saatiin päätös

Viivi Lehikoinen hyytyi pahoin Timanttiliigassa Kiinassa 2:07
Viivi Lehikoinen juoksi viikonloppuna Ruotsi-ottelun sijaan Timanttiliigan osakilpailussa.

Suomen Urheiluliitto ei sanktioi aitajuoksija Viivi Lehikoisen poisjääntiä yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelusta. SUL:n hallitus teki päätöksen asiassa torstaina.

400 metrin aitojen Suomen ennätysnainen Lehikoinen kilpaili viime viikonloppuna Timanttiliigassa Kiinan Xiamenissä Tukholmassa käydyn Ruotsi-ottelun sijaan. Pöydällä oli, onko Lehikoinen rikkonut SUL:n urheilusopimusta poisjäännillään maaottelutapahtumasta. 

SUL:n hallituksen mukaan tieto Lehikoisen poisjäännistä tuli SUL:n valmennusjohdolle sähköpostitse yksipuoleisena ilmoituksena, mikä täyttäisi sopimusrikkomuksen tunnusmerkit, mutta koska kyse oli osallistumisesta Timanttiliigan kilpailuun, sopimussakko ei olisi kohtuullinen ja oikeasuhtainen seuraamus maaottelusta poisjäännin vuoksi.

– Lähtökohtana pitää totta kai aina olla, että sopimuksia noudatetaan, mutta huomioiden tässä tapauksessa kokonaisuus, sanktio ei olisi kohtuullista, totesi SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen.

– Sopimukset ja käytännöt tullaan päivittämään tähän aikaan, jotta ongelmilta vältytään. Urheilijoiden yhdenvertaisuuden varmistamiseksi on myös tärkeää, että tällaiset tapaukset käydään huolella läpi.

Tanskanen: Timanttiliigan kilpailuun osallistuminen järkevää

SUL:n GM Jani Tanskanen oli keskustellut Lehikoisen edustajan kanssa Budapestin MM-kilpailuissa saatuaan sitä ennen ilmoituksen, että Lehikoinen osallistuu Ruotsi-ottelun sijaan Timanttiliigan kilpailuun.

– Koin harkinnan jälkeen Lehikoisen osallistumisen Timanttiliigan kilpailuun SUL:n valmennuksen puolelta järkevänä, päällekkäisyydestä huolimatta. Näin siksi, että kansainvälisen huippuyleisurheilun korkeimpana kilpailusarjana Timanttiliiga on taso, jota huippu-urheilun osalta tavoittelemme, Tanskanen kertoi. 

– Urheilijoiden välinen tasavertaisuus tässä toteutuu niin, että samanlaisessa tilanteessa jokainen urheilija saa SUL:n valmennusjohdolta aina samanlaisen harkinnan. Se on yhdenvertaisuutta, jota noudatamme myös jatkossa.

Lue myös:

    Uusimmat