Viivi Avellán kertoo Annassa suuresta surustaan: "Hyvästelin äitini videon välityksellä"

Mikä on parasta Singaporessa, Viivi Avellán? 2:34
Singaporeen perheineen asettunut Viivi Avellán: "Vanhempi poika ymmärtää jo kiinaa"

Entinen urheilutoimittaja Viivi Avellán kertoo Anna-lehdessä äitinsä sairastuneen äkillisesti keväällä. Tytär joutui koronatilanteen vuoksi hyvästelemään äitinsä videoyhteyden välityksellä.

Entinen urheilutoimittaja ja uutisankkuri Viivi Avellán asuu tällä hetkellä miehensä ja kahden pienen lapsensa kanssa Singaporessa, jonne perhe muutti Avellánin miehen työn perässä.

Avellán kertoo Anna-lehden tuoreessa haastattelussa lomailevansa parhaillaan Hangossa, mutta pelkästä lomareissusta ei valitettavasti ole kyse. Avellán kertoo järjestelevänsä parhaillaan äitinsä hautajaisia isänsä ja veljensä kanssa.

Pitkän välimatkan ja koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi Avellán ei ehtinyt nähdä äitiään ennen tämän kuolemaa.

– Äitini sairastui yllättäen kevään aikana aggressiiviseen syöpään ja menehtyi huhtikuussa. Kevät oli erityisen raskas, sillä olin Singaporessa ja hyvästelin hänet koronan takia videon välityksellä, hän kertoo lehdelle suuresta surustaan.

Avellán kertoi vuonna 2017 MTV Uutisten haastattelussa, että Singaporen ilmasto on vaatinut totuttelua. Hän ei vielä osannut sanoa, kuinka pitkään perhe aikoo viihtyä Aasiassa. Perheen pojat olivat tuolloin aloittaneet päiväkotia, jossa puhutaan englantia ja mandariinikiinaa.

– Mieheni työ toi meidät tänne. Katsotaan nyt, kauan olemme täällä. Kaksi poikaamme ovat täällä päiväkodissa. On ihanaa, että saamme pojille kansainvälisen startin elämään, sanoi Avellán, jonka vanhempi poika oli jo tuolloin alkanut ymmärtää kiinaa.

Hän kertoo nyt Annan haastattelussa nyt 4- ja 6-vuotiaiden poikiensa käyttävän sujuvasti brittienglantia ja kiinaa. Kotona puhutaan kuitenkin suomea.

– On tärkeää, että heillä säilyy äidinkieli. Itse en osaa kiinaa. Yritin opetella sitä, mutta luovutin heti alkuun, sillä se on todella vaikea kieli, hän kertoi Annassa.

Lue myös:

    Uusimmat