Viisilapsisen uusperheen asumisratkaisu kerää ylistystä – elävät yhdessä, mutta erillään

Kanadalainen uusperhe asuu talossa, jossa on erilliset huoneistot, kertoo BuzzFeed.

Kanadalainen perheenäiti Shelley Hunt ja hänen kumppaninsa Peter Verge ovat saaneet sosiaalisessa mediassa kovasti ylistystä sen jälkeen, kun he kertoivat TikTokissa uusperheensä asumisjärjestelyistä: Kummallakin on lapsineen omat huoneistot samassa talossa.

Kahden lapsen äiti Shelley kertoo BuzzFeed-sivustolle, että he päätyivät tällaiseen asumisjärjestelyyn siinä vaiheessa, kun olivat seurustelleet vasta vähän aikaan. Molemmat etsivät tuolloin itselleen asuntoa. Peterillä on kolme lasta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Täysin yhteinen asunto suhteen alussa ei tuntunut järkevältä

Shelley kertoo, että hänellä oli ollut tätä ennen vaikeuksia: aiemmassa kodissa oli ollut tulipalo ja takana oli avioero. Hänen elämänsä oli monenlaisten muutosten pyörteissä ja hän toivoi voivansa löytää pitkäaikaisen kodin itselleen ja lapsilleen.

Täysin yhteisen asunnon hankkiminen ei tuntunut Shelleystä ja Peteristä vielä suhteen alkumetreillä fiksulta. Niinpä he päätyivät hankkimaan sellaisen kämpän, jossa kummankin oli mahdollista olla myös erillään omien lastensa kanssa. Siitä pitäen he ovat asuneet tässä kahden huoneiston asunnossaan.

– Löydettyäni tämän paikan en voinut uskoa, miten ihanteellinen se olisi kahdelle perheelle. Siellä voisimme olla lähellä toisiamme ja säilyttää perheillämme erilliset tilat.

Pariskunta teki tarjouksen kämpästä ja se hyväksyttiin. Shelleyn mukaan he myös säästivät rahaa asunnon hankinnassa verrattuna siihen, että olisivat ostaneet kumpikin erillisen asunnon.

Yhteisenä vain käytävä ja pyykkitupa

Hiljattain he myös julkaisivat asuntoesittelyvideon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kummassakin huoneistossa on keittiö ja olohuone. Shelleyn huoneistoon kuuluu kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone. Peterin puolella on kolme makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta. Ainoat yhteistilat asunnossa ovat käytävä ja pyykkitupa.

Shelley kertoo heidän asuvan perheineen erillään. Poikkeuksia ovat ne tilanteen, kun pidetään esimerkiksi yhteinen peli-ilta tai tehdään jotain muuta yhdessä. Yhteisiä illanviettoja on pari kertaa viikossa.

Asuntojärjestely on tuonut etua perhekuvioon

Shelley kertoo BuzzFeedille uskovansa tämän asumisjärjestelyn vahvistaneen heidän suhdettaan toisiinsa ja toistensa lapsiin.

– Kommunikointi pelaa, koska tilaa ei ole kovin paljon ääneen lausumattomille odotuksille ja pettymyksille.

Lapset tulevat keskenään hyvin toimiin. Lastenkin mielestä he ovat perhe.

– Minusta on hienoa, miten he ottivat omakseen tällaisen ei-niin-perinteisen järjestelyn ja nauttivat siitä.

Shelleyn ensimmäistä asumisjärjestelyistä kertovaa videota on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Pariskunta on saanut sosiaalisessa mediassa runsaasti positiivista palautetta. Shelley uskoo sen kertovan siitä, että epätavallisemmista perherakenteista on tulossa normaalimpaa. Hänestä tämä on erittäin hyvä asia.

Lue myös:

    Uusimmat