Nelihenkinen perhe asuu koiransa kanssa pakettiautossa – vanhemmat hehkuttavat edullista elämäntyyliä: "Ehdottomasti kokeilun arvoista"

Nelihenkinen perhe asuu koiransa kanssa pakettiautossa, runsaan seitsemän neliön tiloissa. Perhe on elänyt kiertolaiselämää noin kolmen vuoden ajan. Perheen elämäntyylistä kertoo Insider.

Mars ja Ashley Fite työskentelevät kokemuksellisen markkinoinnin parissa ja matkustelevat paljon työnsä puolesta.

– Ajoimme aina tapahtumiin ja takaisin. Lähdimme keskiviikkona tai torstaina ja tulimme takaisin maanantaina. Seuraavalla viikolla rumba alkoi alusta, kertoo perheenäiti Ashley.

Hektinen aikataulu tuntui perheestä uuvuttavalta. Vuonna 2016 Fitet lähtivät road tripille, jonka myötä kipinä kiertolaiselämään syttyi. Vielä samana vuonna he ostivat Ford Transitin ja remontoivat sen asumiskelpoiseksi.

Tien päälle he muuttivat vuonna 2017.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Remontoivat auton itse

Mars kertoo, ettei perheellä ollut muuton hetkellä paljoakaan rahaa. Pakettiautossa asuminen oli kuitenkin unelma, jonka perhe oli päättänyt toteuttaa.

– Kun tartuimme härkää sarvista, asiat alkoivat rullaamaan. Autoni ostettiin samana päivänä, kun laitoimme sen myyntiin, Mars kertoo.

Perheellä on talo Oklahomassa, jonka he saivat myös nopeasti vuokrattua. Pakettiauton asumistilan Ashley ja Mars rakensivat itse, apunaan ystävältä lainatut rakennustyökalut. Haasteeksi osoittautui erityisesti metallin kanssa työskenteleminen.

– Se on paljon vaikeampaa kuin puun kanssa työskentely. Opimme paljon, Ashley myöntää.

Pienestä tilasta otettu kaikki irti

Pakettiautossa asuu Ashleyn ja Marsin lisäksi 6-vuotias tytär Everly, kuuden kuukauden ikäinen Atlas sekä 11-vuotias Berut-koira.

Ashleyn ja Marsin sänky sijaitsee auton takaosassa. Osittain sängyn päälle on rakennettu pieni parvi Everlylle. Kattoon on ripustettu tähti- ja jouluvaloja, jotta tila olisi tunnelmallisempi.

Tältä auton asuintilat näyttävät. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pakettiauton etuosassa on pieni keittotila, oleskelutila ja vessa. Suihkua autossa ei ole.

– Meillä on ulkona retkisuihku, Mars valaisee.

Lisäksi perhe hyödyntää kuntosalien peseytymistiloja. Auton penkit ovat säilytetty matkustamista varten. Myös Atlas-vauvalle löytyy penkki, johon hänen turvaistuimensa vyötetään.

– Otamme auton penkit pois ja käytämme niitä istuskeluun silloin, kun leiriydymme, kertoo Ashley.

Autosta löytyy myös kuisti ja “kattoterassi”

Pariskunta rakensi autoon myös ulosvedettävän kuistin. Se tarjoaa varastotilan lisäksi lapsille leikkitilaa sekä aikuisille paikan, jossa seurustella tien päällä tapaamiensa ihmisten kanssa.

Ashley ja Atlas kuistilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mielikuvituksen puutteesta paria ei voi syyttää, sillä he rakensivat pienen terassin myös auton katolle. Ashley kertoo sen olevan hänen lempipaikkansa, sillä hän voi aika ajoin paeta sinne lapsiperheen hulinaa.

– Kerrankin Atlas itki ja Everly oli stressaantunut jostain. Menin ulos katolle ja ajattelin “Voi luoja, olin jo unohtanut miten rauhallista täällä on”, Ashley kertoo.

Kattoterassi toimii myös varastotilana.

– Meillä on aina mukanamme suksiboksi. Lisäksi meillä on kaksi aurinkopaneelia, joka pitää kaikki laitteemme toiminnassa, nainen avaa.

Lasten kasvattaminen pienessä tilassa voi olla haastavaa

Ashley ja Mars myöntävät, että pienten lasten kanssa eläminen pakettiautossa voi olla välillä haastavaa.

– Tarina oli toinen, kun meillä oli vain Evelyn. Kun Atlas syntyi, asiat muuttuivat merkittävästi hankalammiksi, Mars sanoo.

Esimerkiksi vauvan itkiessä kukaan ei voi mennä hänen kanssaan toiseen huoneeseen – koko perheen on vain kestettävä, kunnes Atlas rauhoittuu.

– Olemme oppineet, että olemme tässä yhdessä. Meillä on melko hyvä sisäänrakennettu tiimihenki, Mars kertoo.

Perhe kertoo säästävänsä tien päällä myös rahaa. Oklahomassa sijaitsevan kodin vuokraus kompensoi kasvaneet bensakulut.

Näin pariskunta neuvoo muita, jotka haaveilevat kiertolaiselämästä

Marsilla on samanlaisesta elämäntyylistä haaveileville yksinkertainen viesti.

– Aloita nyt, hän kehottaa.

– Monet ihmiset haluaisivat elää näin, mutta eivät tiedä miten. Ensimmäinen askel on karsia omaisuus minimiin. Se on ensimmäinen pieni askel. Ajan kanssa asiat järjestyvät, Mars kannustaa.

Pariskunta kehottaa kaikkia halukkaita kokeilemaan tien päällä asumista. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Tämä on ehdottomasti kokeilun arvoista. Mikään aiemmin kokeilemamme ei vedä tälle vertoja, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat