Viisi vinkkiä – näin tunnistat laadukkaan tulppaanin!

Värikkäät tulppaanit muistuttavat keväästä. Miten tunnistaa laadukas tulppaani? Näin tiedät!

Lehdet, nuppujen väri sekä umpinaisuus ja kukan napakkuus paljastavat, ovatko tulppaanit tuoreita vai jo parhaat päivänsä nähneitä.

1. Tarkista lehdet

Tuoreiden tulppaanien lehdet ovat kauniin vihreät. Joihinkin lajikkeisiin kuuluu, että lehtien kärjessä voi olla pieni rusehtava tai violetti piste. Kuitenkin jos ruskea alue on suurempi ja kuiva, tulppaanit voivat olla vanhoja. Älä osta tulppaaneita, joiden lehdet ovat alkaneet kellastua.

2. Tarkkaile kukkia

Nupuissakin tulisi olla ainakin sen verran väriä, että pystyt erottamaan, onko kyse keltaisesta, punaisesta vai oranssista lajikkeesta.

3. Minkä mittaisia tulppaanit ovat?

Muovikääreessä myytävät tuoreet tulppaanit jäävät usein hieman muovikääreen sisäpuolelle suojaan. Jos tulppaanit ovat auenneet ja venyneet selvästi muovin reunan yläpuolelle, ne eivät enää ole aivan parhaimmillaan.

4. Pitää olla pinkeä ja terhakas!

Tulppaaneita saatetaan muista kukista poiketen myydä kuiviltaan. Jos tulppaanit ovat olleet lämpimässä kuivina pitkään, niiden nestejännitys laskee, ja ne saattavat olla hyvinkin rentorakenteisia. Valitse mieluiten aina pinkeät ja terhakat tulppaanit. Muista aina leikata varsiin uudet imupinnat!

5. Muumioituiko tulppaanisi?

Tulppaanilajikkeita on kahdenlaisia: niitä, joiden kukat aukeavat suuriksi ja lautasmaisiksi ja niitä, joiden kukat pysyvät koko ajan suljettuina. Kukkien aukeamattomuus ei siis yleensä ole vika, vaan lajikeominaisuus. Jos tulppaanit kuitenkin muumioituvat ostamisen jälkeen parissa päivässä maljakossa paikoilleen, ne ovat todennäköisesti viettäneet liikaa aikaa varastossa.

Lähde: Kukkainfo.fi

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat