Viisi naurettavaa uskomusta naisista – miten näitä on voitu pitää totena?

Kyllä, naisen vartalo ja mieli on mitä ihmeellisin. Ja tästäkin syystä naisen ruumiiseen ja mieleen on liitetty erittäin häkellyttäviä uskomuksia.

Naisen vartaloa on pidetty kautta aikain mitä eriskummallisempana – joskin kaikkia ruumiintoimintoja ei ole täysin ymmärretty. Tästä syystä naisiin ja eritoten heidän vartaloihinsa on liitetty mitä ihmeellisempiä uskomuksia. Naisiin kohdistuvia myyttejä tuntuu yhdistävän vahva usko siihen, että naiset ovat eri arvoisia kuin miehet.

TOP 5: Uskomattomat uskomukset naisista

1. Naisen vaginassa kasvaa hampaat, jotka purevat peniksen poikki

Olet saattanut nähdä aiheeseen liittyvän kauhuelokuvan, mutta jo vain, tähän myyttiin on myös uskottu tosissaan.

Myytti ”vaginahampaista” kumpuaa jo muinaiskreikan mytologiasta, ja se on toiminut eräänlaisena pelotteluun tarkoitettuna kansantaruna ympäri maailman. Taru kertoo, että naisen sukupuolielinten ympärillä voi kasvaa rivissä hampaita, jotka napsaisivat surutta poikki kaiken, mikä yritti lähestyä sitä – ei siis liene ihme, että myytti linkittyi pitkälti miehiin ja heidän sukukalleuksien suojeluun. Tarun on uskottu saaneen syntynsä siitä, että naisen seksuaalisuutta on yksinkertaisesti pelätty.

2. Masturbointi vaikuttaa siihen, etteivät rinnat kasva

1800-luvulla itsetyydytykseen suhtauduttiin samalla tavalla kuin tänä päivänä tupakointiin: se on hengenvaarallinen tapa, joka aiheuttaa terveysongelmia. Ainoa ero, että tupakointi tosiaan aiheuttaa niitä, masturbointi ei.

Viktoriaanisella ajalla kuitenkin uskottiin, että masturbointi aiheutti mielenterveysongelmia ja ennenaikaista kuolemaa. Mutta naisten kohdalla uskomuksessa oli vielä oma "erikoisuutensa": jos tyttö harjoitti itsetyydytystä ennen murrosikää, hänelle ei kasvanut rintoja, vaan hän jäi "laudaksi".

3. Naisen kohtu vaeltaa

Muinaiskreikassa uskottiin, että jos nainen tunsi olonsa huonoksi, siitä piti syyttää kohtua – kohdun uskottiin vaeltavan naisen kropassa aiheuttaen sekä henkisiä että fyysisiä ongelmia. Jos kohtu esimerkiksi liikkui ylöspäin, se aiheutti muun muassa voimattomuutta ja huimausta. Jos kohtu laskeutui, se aiheutti ”tunnetta tukehtumisesta”, puhekyvyn menetystä, herkkyyttä ja jopa kuolemaa.

Tämänkin väärän uskomuksen taustalla on ollut ajatus siitä, etteivät naiset ole miesten keskuudessa tasa-arvoisia, eikä naiselle ollut soveliasta saada liikaa "valtaa" ja vapaa-aikaa.

Uskottiinkin, että naisen piti hankkiutua raskaaksi, ettei tämä kärsisi tästä vaarallisesta kohdun vaelluksesta. Toisin sanoen naisen tehtävä oli ainoastaan tuottaa jälkikasvua.

4. Opiskelu tekee naisista hedelmättömiä

Vaikka tämäkin kuulostaa naurettavalta, on kuitenkin uskottu, että nainen pysyy terveenä, kunhan hän ei vain missään nimessä ole itsenäinen eikä hänellä omia toiveita tai unelmia.

Teollisen vallankumouksen aikoihin koulutuksesta alkoi tulla osa arkea, mutta silloinkin käytiin tulisia kiistoja siitä, voiko naisille opettaa samoja asioita kuin miehille.

Nousi nimittäin huoli siitä, että koulutuksesta voisi olla haittaa naisille: tuolloin pelättiin, että tuleva aviomiesehdokas saattaisi pitää koulutettua naista epäviehättävänä, sillä naiset saattaisivat stressin vuoksi saada hermoromahduksia.

Yksi ”kiehtovimmista” uskomuksista on kuitenkin ollut, että opiskelu voisi vaikuttaa naisen sukupuolielimiin ja lisääntymiskykyyn. Professori Edward Clarke kirjoitti suhteellisen kuuluisan kirjan vuonna 1873, jossa esitettiin että "naisen vartalo pystyy käsittelemään ainoastaan tietyn määrän kehityksellisiä tehtäviä yhdellä kertaa – tytöt jotka käyttävät murrosikäisenä liikaa energiaa kehittääkseen mieltään, saavat epäkehittyneet tai vialliset synnytyselimet."

5. Kuukautisveri on tappavaa myrkkyä

Kuukautisverta on kautta aikain pidetty pannassa ja vielä tänäkin päivänä aiheesta puhuminen tuntuu olevan myytti.

Raamatusta lähtien naisten kuukautisia on pidetty merkkinä siitä, että nainen olisi “epäpuhdas”. Roomalainen Plinius vanhempi (23 jKr–79 jKr) väitti, kuukautisten aikana nainen tappoi viljan ja muutti viinin happamaksi.

Vielä 1940-luvulla uskottiin, että kuukautisveri oli myrkkyä, joista naisen ruumis pyrki pääsemään eroon: siksi naiselle tuli kerran kuussa kuukautiset. Kuukautisveren uskottiin tappavan hiiret, jos niihin ruiskutettiin kuukautisverta.

Lähde: Bustle

Lue myös:

    Uusimmat