Viisi helppoa tapaa hillitä yskää

Flunssa, astma, kuiva ilma. Syitä yskään on monia, mutta niin on hoitokeinojakin. Grandparents.com listasi lääkärien parhaat vinkit yskän hillitsemiseksi.

1. Höyryhengitys

Lämmin suihku, sauna ja höyryhengitys auttavat kosteuttamaan kuivuneita limakalvoja ja hillitsemään yskänärsytystä.

2. Hunaja

Hunaja hellii ärtyneitä limakalvoja. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan hunaja auttaa yskään jopa paremmin kuin yskänlääkkeet. Hunaja myös maistuu paremmalta kuin monet lääkkeet.

3. Yskänpastillit

Yskänpastillit auttavat tilapäisesti yskänärsytykseen. Imeskeltävät pastillit lisäävät syljeneritystä ja auttavat kosteuttamaan kurkkua. Pastillit saavat aikaan myös nielemisrefleksin, joka hillitsee yskää.

4. Tilkka konjakkia

Pieni määrä alkoholia saattaa auttaa rauhoittamaan ärtyneitä limakalvoja ja hillitsemään yskimistä. Alkoholia ei kuitenkaan pidä nauttia kohtuuttomasti, pieni tilkka riittää. Huomioi, että alkoholi ei useinkaan sovi yhteen muun lääkityksen kanssa. Jos et ole varma asiasta, tarkista asia apteekista tai lääkäriltä.

5. Nenäkannu

Kukapa olisi arvannut, että tukkoisen nenän huuhtelu voisi helpottaa yskää. Nenäkannusta voi kuitenkin olla hyötyä myös yskän hoidossa, sillä nenän huuhtelu vähentää liman valumista kurkkuun, jolloin myös yskiminen vähenee.

Lue myös:

    Uusimmat