Mainos

Viipurin tykistösinfonia elokuvaksi

Lahdessa julkistettiin tänään harvinaisen filmihankkeen tulokset. Viipurin kohtalonhetket heinäkuussa 1944 on tallennettu yksityisenä hankkeena 50-minuuttiseksi elokuvaksi. Tykistön sinfonia -elokuvassa esiintyvät taisteluihin osallistuneet suomalaiset ja virolaiset veteraanit sekä näyttelijä Tapani Perttu komentajan roolissa. Filmiin sisältyy myös dokumenttiaineistoa sota-ajalta.

Elokuvan tuottaja - ja pitkälti myös kustantaja- on lahtelainen veteraani Vilho Kohvakka, taiteilijanimeltään Olavi Kivikoski. Hän tuli tunnetuksi Suomen Cannonina. Viime vuosina hän on kerännyt ja toimittanut Viipurin vammaisille yli 500 pyörätuolia.

Kohvakka on omistanut elokuvan pari vuotta sitten kuolleelle ystävälleen, majuri K.O. Knuuttilalle, joka komensi tykistöyksikköä Viipurinseudun puolustustaistelussa 11.7.1944. Tunnin kestäneellä tuhansien kranaattien "sinfonialla" pystyttiin estämään vihollisen suunnitelma rynnistää Viipurin länsipuolitse kohti Helsinkiä. Arkistotietojen mukaan Neuvostoliitto menetti hyökkäyksessä noin 3200 miestä ja kaksinkertainen määrä haavoittui.

Lahdessa järjestetään elokuvasta näytös veteraaneille tämän kuun lopulla. Videolevityskin on alkamassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.