Viinivinkit syksyiselle sorsalle

Nappaa viiniasiantuntijan juomavinkit syksyn sorsaruokien kaveriksi.

Makuja-keittiössä perehdytään torstaiaamuisin ruoan ja viinin kiehtovaan liittoon, kun suosittua Viinipiru-blogia pitävä viiniasiantuntija Arto Koskelo pisteyttää viikon juomavalintoja ja opastaa suomalaisia tv-katsojia viininjuonnin pariin.

Koskelo arvio päivän ruoan kylkeen valittuja viinejä leikkimielisesti samppanjavispilöillä. Viinit voivat siis saada pisteitä yhdestä samppanjavispilästä viiteen samppanjavispilään.

Viinivinkit sorsalle

Torstaina 12.9.2013 Makuja-kokki Oula Hänninen valmisti syksyistä sorsaruokaa karamellisoidun omenan kera: Patasorsaa, karamellisoitua omenaa ja punakaali-kasvispaistos. Arto Koskelo valitsi viinit päivän ruoalle:

Cabriz Encruzado, 12,4 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 3/5 vispilää

– Tuoksussa trooppista hedelmää, greippiä ja aimo annos kukkaisuutta. Maku on suuntäyttävä, kohtuullisen tamminen ja poikkeuksellisen rikas, mutta loppua kohden heräävä hapokkuus pitää runsaan paketin pystyssä. Karibian tunnelma toistuu viinin maussa, joten jos tykkäät kukkaisuudesta ja runsaudesta valkoviineissäsi, iske kiinni. Viini on laadukas ja hyvin tehty, vaikka Viinipiru tykkääkin ennemmin talloa kukkia kuin nuuhkia niitä lasissaan, Koskelo arvio

Lo Zoccolaio Dolcetto d'Alba, 12,48 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 3/5 vispilää

– Tuoksu on tumman hedelmäinen, mausteinen ja muistuttaa jollain tapaa marjajugurtista. Tästä kait jotkut syttyvät liekkeihin, mutta Viinipiru ei ole jugurttimiehiä. Punkku on suutuntumaltaan keskitäyteläinen ja kohtuullisen pyöreä, happoja ja tanniineja on tarjolla molempia maltillinen määrä, mutta rakenne on tasapainoinen ja kokonaisuus lajikkeelle tyypillinen. Suoraviivainen, mutta maistuva yleisviini monenlaiselle liharuoalle. Vain mielikuvitus on rajana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja