Juotavaa juhannukseksi? Tässä ovat Alkon parhaat tonkkaviinit 2017

viini,-juhannus
Suomalaisasiantuntijat valitsivat parhaat hanapakkausviinit. Shutterstock

Viini-lehti on jälleen kruunannut vuoden parhaat hanapakkausviinit!

Mietitikö vielä, mitä juomaa ostaisit juhannuspöytään? Jos etsit sopivaa viiniä, josta riittää juomaa useammallekin nautiskelijalle, kannattaa tutustua Viini-lehden vuoden parhaisiin hanapakkauksiin.

Parhaat hanapakkaukset valitsivat Viini-lehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo. Asiantuntijat maistelivat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten.

– Hanapakkausviinejä käytetään usein seurusteluviineinä isommille seuruille, joissa yhtä yhteistä suosikkiviinityyliä on vaikea löytää tai niitä tarjotaan ruokapöydässä sekalaisten makujen ja ruokien kanssa. Siksi hyvän hanapakkausviinin tulee olla helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen, Viini-lehdessä kerrotaan.

Paras punaviini-hanapakkaus: 2u Duas Uvas 2016

Alkon tuotesivu
Punaviini / Vinho Regional Lisboa / Portugali
Quinta do Conde
Castelão, Syrah, Tinta Roriz, Touriga Franca
26,80 € (3 l)


Tummasävytteisessä tuoksussa on mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja makeaa mausteisuutta, myös hentoa kahvisuutta. Suuntäyttävän runsaassa maussa on lisäksi kypsää kirsikkaa, luumua ja maanläheistä multaisuutta. Viini saa ryhtiä kypsästä tanniinisuudesta ja kirsikkaisesta hapokkuudesta. Pitkä jälkivaikutelma on paahteinen ja hennon kahvinen.

Paras valkoviini-hanapakkaus

Alkon tuotesivu
Valkoviini / Chile
Vina Cono Sur
Riesling
30,89 € (3 l)

Tuoksussa on kypsää persikkaa ja omenaa, vienoa mausteisuutta ja kukkaisiakin vivahteita. Kuivassa mutta hedelmäisessä maussa on lisäksi reilua sitruunaisuutta ja yrttisyyttä, myös maaperän soraisuutta. Jopa vienoa makeutta tarjoava suutuntuma saa ryhtiä maun mausteisuudesta ja reilun sitruksisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää pitkän, reilusti veden kielelle nostattavan, eloisan jälkivaikutelman.

Miten parhaat viinit valittiin?

Vuoden hanaviinit valittiin Alkon vakiovalikoiman tuotteista, jotka ovat saaneet lehden uutuusarvioissa ja Viinistä viiniin -kirjassa parhaat arviot. Viinit maistettiin sokkona ja päätökset voittajista tehtiin ennen viinien paljastamista. Yhteensä maistettiin 21 hanapakkaukseen pakattua puna- ja 11 valkoviiniä.

Viinit arvioitiin tutuin kriteerein: teknisen laadukkuuden ja puhtauden lisäksi tasapainoisuus viinin eri elementtien välillä oli arvossaan.

Lähde: Viini-lehti

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja