Noin 10 euron löytö Alkosta! Asiantuntijat valitsivat parhaan roseeviinin 2024

Vuoden roseeviinit 2024 viinilehti
Viinilehden Vuoden roseeviini 2024 -kilpailun kärkikolmikko tulee Saksasta. Shutterstock/Viinilehti

Viinilehden parhaat roseeviinit vuodelle 2024 on valittu. Kurkkaa kärkikolmikko!

Parhaat roseeviinit vuodelle 2024 on valittu Viinilehden perinteisessä kilpailussa. 

Viinilehden Vuoden roseeviinien valintaa varten tuomaristo, Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen, maistoivat sokkona lähes sata Alkon vakio- tai tilausvalikoiman viiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Pullohinnan yläraja oli 30 euroa. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joista finaalipöydän sokkomaistoon päätyi 27 viiniä. 

Tänä vuonna mitalisijoille nousi yllättäen kolme roseeviiniä Saksasta. Kärkikaksikko tulee Pfalzin alueelta. 

Viinilehden Vuoden roseeviini 2024 -kilpailun voittajakolmikko

KULTAA: Ruppertsberger Imperial Rosé 2023,Pfalz, Saksa, 10,49 €

HOPEAA: Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2023, Pfalz, Saksa, 12,98 €

PRONSSIA:  Himmel Pink Riesling, Viinitie, Saksa, 14,99 €

 

Voittajaviini kympin löytö

Vuoden roseeviini on raikas ja viehkeän marjainen Ruppertsberger Imperial Rosé 2023, joka on valmistettu Dornfelder- ja Lemberger-lajikkeista. Se hurmasi tuomariston puhdaspiirteisellä eloisuudellaan ja harmonisuudellaan. 

– Kypsän marjainen ja viehkeän puhdaspiirteinen tuoksu, jossa on mansikkaa, kirsikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Lähes kuivasta mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi sitruksisuutta, kukkaisuutta ja kypsän punaisen omenan vivahteita. Tyylikäs hapokkuus ryhdittää suutuntumaa. Tasaisen herkullinen ja viehättävän marjainen jälkivaikutelma nostaa veden kielelle, tuomaristo kuvaili voitttajaviiniä.

Tuomariston mukaan 10,49 euroa maksava voittajaviini on todellinen löytö ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Viiniasiantuntijat suosittelevat nauttimaan sen selkeämakuisten, paistettujen tai grillattujen vaaleiden liharuokien tai täyteläisten salaattien kera. 

Hopeaa roseeviinikisassa sai viime vuoden voittajan uusi vuosikerta, hersyvän vadelmainen, mansikkainen ja yrttinen Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2023. Pronssia sai rieslingin ja pinot noirin sekoitus Himmel Pink Riesling, jonka mineraaliset, punaherukkaiset ja vadelmaiset aromit korostuvat kieltä kutittelevan pirskahtelevuuden ansiosta.

Tarkemmat arviot viineistä voit lukea Viinilehden sivuilta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.