Mainos

Viime yö syksyn kylmin tähän asti: Jo -10 astetta – ensi yönä pakkanen kiristyy etelässä

Viikon sää on kylmä. Edessä on pakkasöitä ja pääasiassa poutaisia päiviä.

Viime yönä pakkasta oli lähes koko maassa. Kylmintä oli Enontekiön Näkkälässä, -10,6 astetta. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan Näkkälän lukema on syksyn tähän mennessä alin lämpötila. Muoniossa oli viime yönä -9,5 astetta ja Kittilässä -9,2 astetta. Etelässä oli laajalti pikkupakkasta.

– Ensi yö on viime yötä kylmempi etenkin etelässä, pakkasta voi olla paikoin viitisen astetta. Lapissa ollaan suunnilleen viime yön lukemissa, enimmillään reilussa kymmenessä pakkasasteessa. Viikon edetessä päivätkin kylmenevät. Päivälämpötilat jäävät etelässäkin torstaina ja perjantaina ylimmillään viiteen asteeseen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lapissa ollaan päivisinkin nollan tuntumassa.

Viikko on pääasiassa poutainen. Aurinkoisinta on lännessä ja pohjoisessa, pilvisintä on idässä.

– Yksittäisiä lumisateita voi syntyä lähinnä järvien läheisyydessä Järvi-Suomessa. Pohjois-Lappiin voi tulla lumikuuroja Norjan vuorten yli.


Pohjoisessa talvirenkaille on jo ollut paikoin käyttöä lumisateiden ja liukkauden takia. Muuallakin voi olla paikoin liukasta.

– Vaikka yöpakkasia on koko maassa, kylmä jakso on kuiva ja näillä näkymin ohimenevä, joitain lumikuuroja voi syntyä järvialueilla. Ehkä myös etenkin idässä talvirenkaita kannattaa paikoin harkita. Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon alussa sää lämpenee jälleen niin, että etelässä ollaan taas öisin plussalla. Päivisin voidaan päästä vielä kymmenen asteen tienoille, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


*Keskustelu on suljettu asiattomien kommenttien takia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.