Mainos

Kylmä viikko: Yöpakkasia koko maahan – lumihiutaleet mahdollisia etelässäkin

Viikko on kylmä, mutta laajalti aurinkoinen. Yöpakkaset leviävät myös etelään. Lumikuuroja syntyy paikoin, etenkin Järvi-Suomessa.

Korkeapaine vaikuttaa tällä viikolla Suomen säähän. Sää on pääasiassa poutaista ja laajalti aurinkoista, mutta kylmää ilmaa virtaa voimalla pohjoisesta.

Jo viime viikolla Pohjois- ja Keski-Lapissa saatiin lumisateita. Tuuli heikkenee ja yöt kylmenevät.

– Pakkasta on öisin tällä viikolla koko maassa etelässä asti, Lapissa paikoin yli kymmenen astetta. Kylmä ilma yhdistettynä lämpöisiin järviin voi puolestaan saada aikaan lumi- ja räntäkuuroja järvien lähettyvillä etenkin Järvi-Suomessa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tiistaina päivälämpötilat jäävät etelässä viiden asteen vaiheille, Lapissa ollaan jo lähellä nollaa. Sää kylmenee viikon mittaan edelleen niin, että loppuviikolla viisikin astetta on tiukassa etelässä, Lapissa ollaan paikoin päivisinkin pakkasella tai nollan tuntumassa. Aurinkoisimmat alueet ovat tällä viikolla lännessä ja pohjoisessa, runsainta pilvisyys on idässä.

– Päivät ovat nyt kylmempiä kuin viime viikolla olivat yöt. Kesävaatteet kannattaa vaihtaa pipoihin ja hanskoihin, toteaa Pekka Pouta.

– Sää jatkuu pääasiassa poutaisena, mutta jos taivaalta jotain tulee, niin se voi olla räntää ja lunta etelässäkin, ilmamassa on sen verran kylmää. Vesistöjen tuntumassa lumikuurojen mahdollisuus on suurin, lisää MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen.

Talvirenkaille käyttöä osassa maata

Osassa Pohjois-Suomea talvirenkaille on siis ollut jo käyttöä. Muualla talvirenkaiden tarve on paikallista.

– Vaikka on yöpakkasia, ilma on kuitenkin aika kuivaa. Paikallista liukkautta voi kuitenkin olla, etenkin Järvi-Suomessa, kun tulee lumikuuroja. Jos on pakko päästä ajamaan aina, talvirenkaat voivat olla jo tarpeen paikoin, pohtii Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


*Keskustelu suljettu asiattomien kommenttien takia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.