Mainos

Sääennusteeseen muutos: Sankka ensilumi etelään jo ensi viikolla? Katso MTV:n lukijoiden hyiset kuvat talven ensipakkasista

Viime päivien lämpötilat ovat olleet keskimääräistä kylmempiä koko maassa. Viikonloppuna yölämpötilat painuivat pakkasen puolelle myös etelässä. MTV Uutiset julkaisee lukijoiden upeita kuvia kylmistä syyssäistä ympäri Suomen.

Etelä-Suomen kylmin lämpötila, -4,3 astetta, mitattiin viime yönä Vihdissä. Pohjoisessa kylmintä oli Kilpisjärvellä, missä pakkasta oli -5,8 astetta.

Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen kertoo, että pohjoisen yölämpötilat näyttävät tällä hetkellä tavanomaisilta, mutta etelässä on ollut keskimääräistä kylmempää.

– Päivälämpötilojen osalta koko maassa ja etenkin eteläosassa näyttäisi olevan vähän tavanomaista kylmempää, hän lisää.

Lahtisen mukaan viileät syysilmat jatkuvat vielä ensi viikolla. Pakkaset ja nollakelit jatkuvat mahdollisesti loppuviikkoon saakkaan.

Alustavien ennusteiden mukaan myös näyttäisi, että Suomen länsi- ja eteläosiin sataa ensilumi loppuviikosta.

– Uusin ennustemalli on vähän muuttunut eilisestä, ja sen mukaan näyttäisi, että torstaina tai mahdollisesti jo keskiviikkoiltana olisi tulossa länteen runsaita sateita, jotka voisivat tulla lumena, Lahtinen kertoo.

– Torstain vastaisena yönä sen olisi sitten määrä levitä kauttaaltaan maan eteläosaan, hän sanoo.

Etelän ensilumi kuitenkaan tuskin ennättää viipyä maassa kovinkaan kauaa.

– Perjantain pitäisi ennusteen mukaan olla vielä suhteellisen kylmä, mutta seuraavan viikonlopun lämpötilat näyttäisivät tällä hetkellä lauhoilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.