Viime kesän pituussensaation hallikausi päättyi loukkaantumiseen – palaa kisoihin poikkeuksellisen harjoituskauden jälkeen

5:00
Videolla kuvaa Maria Huntingtonin kilpailusta Lahdessa.

Pituushyppääjä Taika Koilahti rävähti toden teolla suomalaisen urheilukansan tietoisuuteen viime kaudella. Koilahti paransa kesän aikana ennätystään peräti 40 senttiä. Hallikausi päättyi kuitenkin loukkaantumiseen. Koilahti aloittaa kesäkautensa ensi viikolla Tampereella.

– Odotan kauden avausta innolla. Edellisistä kilpailuhypyistä on pitkä aika. Kauden ensimmäisessä kilpailussa on aina omanlaisensa fiilis. Etukäteen ei oikein voi ennustaa miten menee. Tampereelta haetaan rutiinia täysvauhtisiin hyppyihin, Koilahti sanoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Koilahti, 21, hyppäsi viime elokuussa Lappeenrannassa Suomen mestariksi tuloksella 669, millä hän nousi Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi. Edellä ovat enää vain Ringa Ropo-Junnilla Suomen ennätystuloksella 685 ja 679 hypännyt Johanna Halkoaho.

Kehityksen jatkuessa suotuisana Koilahti voi hyvinkin tulevaisuudessa hätyytellä Halkoahon ja jopa Ropo-Junnilan tuloksia. Talven hallikausi päättyi Varsinais-Suomen mestaruuskilpailussa tulleeseen reisivammaan. 

– Lähtökohdat tähän kesään olivat todella erilaiset kuin yleensä, mutta siitä huolimatta on mennyt hyvin, Koilahti sanoo.

– Hieman ollaan pidennetty treenikautta eli kesäkuu meni kilpailemisen sijasta treenatessa. Takareisi on palautunut hallikauden vammasta hyvin.

Tampereella tapahtuvan startin jälkeen Koilahti jatkaa kilpailemista tiiviisti. Ohjelmassa ovat Kuortaneen Motonet GP -kisa 1. elokuuta, Turun Paavo Nurmi Games 11. elokuuta ja Kalevan kisat 13.–16. elokuuta.

– Kuortane osuu mahtavasti Tampereen ja Turun kilpailujen väliin. Siellä on kiva hypätä, kun hyppypaikka on ihan pääkatsomossa kiinni. Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat ovat kauden pääkilpailut. Sinne tähdätään kesän parasta kuntoa.

Naisten pituushypyn kauden kotimaista kärkitulosta pitää tällä hetkellä hallussaan seitsenottelija Maria Huntington. Huntington hyppäsi keskiviikkona Lahdessa ennätyksensä 651.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja