Viime kesän suomalaiskomeetta jahtaa huipputulosta Espoon yleisurheilukisoissa: "Ollut vähän pusertamista"

2:24
Kuuntele Senni Salmisen SE-haastattelu MTV Urheilun kanssa tästä.

Yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan kauden toinen kilpailu tuo torstaina Espoon Leppävaaran kentälle kotimaisia huippunimiä, ja mukana on myös liuta ulkomaisia urheilijoita. Mukana on muun muassa korkeushypyn hallitseva olympiavoittaja, kanadalainen Derek Drouin.

Miesten moukarikisasta on luvassa kovatasoista, sillä mukana on Turussa tiistaina 80,77 heittänyt hallitseva Euroopan mestari ja MM- ja olympiamitalisti, Puolan Wojciech Nowicki. Häntä ja Norjan Eivind Henrikseniä sekä Ruotsin Ragnar Carlsonia haastaa Aaron Kangas, joka heitti Espoon kisoissa viime vuonna ennätyksensä 79,05.

– Heittoon tarvitaan samaa rentoutta, mitä oli viime vuonna Espoon heitoissa ja laajuutta. Nyt heitto on ollut vähän pusertamista, tällä kaudella parhaallaan 76,85 heittänyt Kangas miettii tiedotteessa.

Viivi Lehikoinen avasi kesän 400 metrin aitajuoksut ennätyksellään, kun hän kellotti viime viikolla Jyväskylässä 22-vuotiaiden SE-aikaa sivuavan tuloksen 56,33. Vuonna 2017 Grossetossa juostu oma ennätys koheni 0,16 sekunnilla.

– Nyt on kiva lähteä juoksemaan Espoossa, kun on juuri tehnyt ennätyksen ja tuntui, että siihen jäi viilattavaa. Grosseton ennätyksen jälkeen jäi sellainen olo, että minulla ei ole tästä enää mitään parannettavaa, Lehikoinen toteaa tiedotteessa.

Urallaan myös maailmanmestaruuteen yltänyt Drouin, 32, tekee paluuta huipulle kahden akillesjännevamman ja niskavamman jäljiltä. Espoon kisa on yksi etappi Drouinille, joka on urallaan parhaimmillaan ylittänyt 240.

– Haluan sellainen tunteen, että tässä mennään eteenpäin, Drouin linjaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja