Viileä keli vaikuttaa myös hiuksiin – lue syksyn hiustenhoitovinkit

Viilenevä keli ei vaadi pelkästään villapaidan pukemista päälle, vaan myös hiukset kaipaavat erityistä huomioita ensimmäisistä pakkasaamuista alkaen.

Kun lämpömittarin lukema vajoaa nollan alapuolelle, sen huomaa kylmästä kipristelevien sormenpäiden lisäksi myös kuivasta ja sähköisestä tukasta. Women's Health Magazine listasi vinkkejä siitä, miten hiuksia kannattaa hoitaa syksyllä.

Kosteuta kunnolla

Hiukset kuivuvat pakkasella aivan samalla lailla kuin iho. On helpompi muistaa hoitaa kuivaa ihoa kuin hiuksia, sillä kiristävän tunteen kasvoilla huomaa varmasti. Hiusnaamiot tai kosteuttavammat shampoot ja hoitoaineet kannattaa ottaa käyttöön hyvissä ajoin, jotta hiukset tottuvat muuttuvaan lämpötilaan. Erilaiset öljyhoidot hoitavat kuivia ja sähköisiä hiuksia.

Suosi luonnollista

Luonnolliset ainesosat hiustenhoitotuotteissa hellivät hiuksia. Alkoholia sisältäviä tuotteita kannattaa vältellä, kun toiveena on sileä ja kiiltävä tukka.

Värjää tummemmaksi

Kesällä aurinko tekee luonnolliset ja kauniit raidat hiuksiin, mutta valitettavasti ne lähtevät yhtä aikaa maahan putoavien lehtien kanssa. Yhdysvaltalainen kampaaja Sasha Ivanovsky-Schow suositteleekin ennakoimaan värin luonnollista tummumista värjäämällä hiukset pari astetta tummemmaksi alkusyksystä, jotta vältyt hitaan muutoksen aiheuttamalta tunkkaiselta väriltä.

Syväpuhdista

Syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksiin kertyneet muotoilutuotteiden jäämät. Hiuslakat, suolasuihkeet ja käsien mukana hiuksiin joutuva aurinkovoide kerääntyy hiuspohjaan ja hiuksiin. Epäpuhtaudet latistavat tukkaa. Syväpuhdistava shampoo parin viikon välein käytettynä auttaa poistamaan hiuksista niihin kuulumattomat aineet.

Lue myös:

    Uusimmat