Mainos

Viikonlopun sateet jatkuvat – sunnuntaina voi tulla lähes kuukauden sademäärä kerralla

Uusia sateita saapuu maan etelä- ja keskiosaan lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela. Sunnuntain aikana sateet suuntaavat myös pohjoista kohti.

Aleksi Jokelan mukaan sunnuntaina on odotettavissa runsaita sateita etenkin maan keskiosiin, Savoon, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle.

– Paikoitellen vuorokauden sademäärät voivat olla maanantaiaamuun mennessä jopa 50 millimetriä eli lähestulkoon koko syykuun sademäärä kerralla.

Etelässä sateet taukoavat huomenna hetkeksi, mutta sunnuntai-illaksi myös maan eteläosiin saapuu Jokelan mukaan uusia, rankempia sateita. Lämpötilat voivat kohota poutaisemmilla alueilla lähes kesäisiksi.

– Sunnuntaina etelässä ja ehkä kaakossa voi olla paikoin 20 astetta. Sateisilla alueilla lämpötilat jäävät lähelle kymmentä astetta.

Maanantaina sää poutaantuu ja sateet väistyvät itään. Jokelan mukaan joitain kuuroja voi vielä esiintyä etenkin pohjoisessa. Pääosin maanantai on kuitenkin poutainen ja melko lämmin.

– Maanantaina maan etelä- ja keskiosassa voi olla 15-20 astetta, joskin pilviä voi olla vähän taivaalla. Pohjoisessa on melko viileää ja siellä ollaan kymmenen asteen molemmin puolin.

Jokelan mukaan koko Pohjois-Eurooppa kuuluu matalapaineen alueeseen ja maanantain jälkeen sää muuttuu jälleen epävakaiseen ja viileämpään suuntaan. Lämpötilat seuraavat pääosin syyskuun keskiarvoja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.