Mainos

Säässä tervetullut muutos: Viikonlopun helmi on sunnuntai

Suomen ylle alkaa virrata lämpimämpää ilmaa idästä. Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo, että viikonloppuna yli 20 asteen lämpötilat ovat yleisiä.

– Kesäinen sää palaa viikonloppuna, sillä viikon verran jyllännyt matalapaine alkaa väistyä Suomen yltä, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecalta. 

Huomenna perjantaina Pohjois-Suomessa tulee vielä jonkin verran kuurosateita. Kuurottaisia sateita saadaan muuallakin.

– Monin paikoin erityisesti maan etelä- ja keskiosassa aurinko kuitenkin pääsee jo paistamaan. Lämpötilat nousevat 20 asteeseen, paikoitellen jopa sen ylikin, kertoo Rinne. 

Lauantai on Rinteen mukaan aika pitkälle samanlainen kuin parjantai. 

– Sateita on tiedossa lähinnä itärajan tuntumassa. Joitakin kuuroja on luvassa myös länsirannikolle, mutta muuten on suureksi osaksi aurinkoista. Lämpötilat ovat yleisesti 20 asteessa ja sen yläpuolella. Ainoastaan Lapissa ja sateisilla alueilla jää paikoin sen alapuolelle.

Viikonlopun helmi on selkeästi sunnuntai. 

– Tuolloin maan etelä- ja keskiosassa on yleisesti hyvin aurinkoista ja täysin poutaista säätä. Lämpötilat nousevat parhaimmillaan 23 asteeseen, mutta pääosin pysytellään 20 asteen molemmin puolin. Pohjoisessa saadaan kuurosateita, minkä takia sää on paikoin viileämpää. 

Ensi viikolla ainakin maanantaina sadekuuroja on jonkin verran liikenteessä, mutta ainakin Itä-Suomessa on tiedossa vielä yli 20 asteen lämpötiloja. Tämän jälkeen sää muuttuu vaihtelevammaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.