Viikon sää: Yöpakkasia eteläänkin, loppuviikolla myrskyä?

Yöpakkasia on tällä viikolla etelää myöten. Tiistaina ja viikonloppuna matalapaineet voimistavat tuulia ja tuovat sateita.

Ensi yönä pakkasta on rannikkoalueita lukuun ottamatta. Tiistaina Suomen yli kulkee sadealue ja tuulet voimistuvat. Lapissa sateet tulevat lumena.

– Tiistain jälkeen on tiedossa muutama kylmempi ja poutaisempi päivä, mutta lauantaina lännestä saapuu voimakas matalapaine, joka voi voimistaa tuulet myrskylukemiin, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstai ja perjantai näyttävät melko poutaisilta päiviltä, Itä- ja Pohjois-Suomessa aurinkoisiltakin.

– Öisin mennään pakkaselle Etelä-Suomessakin, Lapissa pakkasta voi olla tässä vaiheessa öisin jopa 20 astetta. Perjantain vastaisesta yöstä on tulossa viikon kylmin.

Perjantaina lounaistuulet alkavat voimistua, sää pilvistyy ja lauhtuu lännestä alkaen. Pakkasta on päivisinkin Itä- ja Pohjois-Suomessa, lännessä päästään noin viiteen asteeseen.

Tämän hetken ennusteen mukaan matalapaine kulkee Suomen yli runsaine sateineen viikonlopun aikana.

– Sateet tulevat vetenä aina Etelä-Lapin korkeudelle saakka. Sateiden ajoitus ja matalapaineen voimakkuus ovat vielä epävarmoja, mutta on mahdollista, että ainakin puuskissa tuuli voi voimistua merialueilla ja etelärannikolla myrskyisäksi, sanoo Markus Mäntykannas.

Lauantaina lämpötilan nollaraja voi kohota Keski-Lappiin saakka, mutta sunnuntaina sää näyttäisi kylmenevän ja poutaantuvan uudestaan.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, viikon sää ja merisää MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:







Lue myös:

    Uusimmat