Mainos

Viikon sää: Sadealueita Suomen yli jatkuvalla syötöllä – Lappiin lunta jopa 20 senttiä

Edessä on sateinen viikko. Osassa Lappia lunta kertyy jopa 20 senttimetriä.

Viikko on melko harmaa ja ajankohtaan nähden lämmin. Sadealueita kulkee Suomen yli jatkuvasti. Maan etelä- ja keskiosassa sateet ovat vettä, osassa Lappia ja itärajaa lunta.

Tänään maanantaina illalla sataa etenkin maan länsiosassa, yön aikana sadealue leviää maan ylle. Sateet ovat Pohjois-Lapissa lunta, muualla vettä. Tiistaina päivällä maan pohjois- ja itäosassa sataa edelleen. Pohjois- ja Itä-Lapissa sade on lunta. Lounaassa voi jo pilvipeite aukkoilla.

– Pohjois- ja Itä-Lappiin sataa tällä viikolla lunta useana päivänä viitisenkin senttimetriä, joten viikon mittaan lunta voi kertyä paikoin 20 senttimetriä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Keskiviikkona lunta sataa Lapissa ja Kainuussa, idässä tulee vettä.

– Torstaina lumisateet heikkenevät hiljalleen Pohjois-Lapissa, eteläiseen Suomeen saattaa yltää vesisateita, mutta matalapaineen reitti on vielä kysymysmerkki.

Perjantaina sää on laajalti pilvistä, mutta melko poutaista. Lähinnä itärajalla ja Pohjois-Lapissa sataa lunta. Viikonlopuksi saapuu jälleen uusia sateita.

Päivälämpötilat ovat viikon mittaan lounaan reilusta viidestä asteesta Lapin pikkupakkaselle. Jos pilvipeite rakoilee öisin, tienpinnat voivat mennä pakkaselle koko maassa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.