Mainos

Viikkoja raittiina pysytellyt mies hermostui – siipan lonkerot johtivat väkivaltaan

Helsingin käräjäoikeus langetti erikoisessa jutussa 46-vuotiaalle miehelle ja 42-vuotiaalle naiselle sakkoja. Tapahtumasarjan taustalla oli neljä tölkkiä lonkeroa, jotka johtivat väkivaltaan.

Mies ja nainen olivat tavanneet vuoden 2014 loppupuolella ja helmikuussa 2015 nainen muutti miehen asuntoon.

Loppukesästä 2015 mies oli aloittanut elämän selvin päin. Oikeudessa nainen kuvasi miehen olleen useita viikkoja äärimmäisen hermostunut.

Nainen oli ollut edellisenä iltana ystävien kanssa lähibaarissa ja yön poissa. Nainen palasi yhteiseen kotiin neljän Long Drink -tölkin ja ruokakassin kanssa.

Naisen mukaan mies oli heti suuttunut ja lyönyt nyrkillä päähän ja muualle sekä potkinut vartaloon. Nainen kertoi käpertyneensä lattialle ja sitten tilaisuuden tullen paennut rappukäytävään.

Miehellä eri kertomus

Miehen mukaan kyse ei ollut yhteisestä kodista, vaan he olivat eronneet heinäkuussa. Naisella oli avaimet ja miehen mukaan hänen luokseen sai tulla, jos oli selvin päin.

Nainen oli kuitenkin humalassa ja kassissa oli neljä lonkeroa. Mies oli ottanut tölkit ja kaatanut ne viemäriin. Tämä johti siihen, että nainen uhkasi miestä veitsellä. Mies sanoi vääntäneensä veitsen kädestä ja kantaneensa vastustelevan naisen rappukäytävään.

Poliisi tuli paikalle naisen metelöityä rappukäytävässä. Poliisi epäili miestä pahoinpitelystä, mutta mies ei tuolloin kertonut veitsestä.

Miehen mukaan nainen palasi ovelle pari kertaa ja lopulta mies kertoi kantaneensa rappukäytävässä nukkuvan naisen takaisin asuntoon. Miehen mukaan nainen soitti seuraavana päivänä työnantajalle flunssasta, mutta lähti todellisuudessa juomaan.

Lääkärinlausunto

Nainen oli käynyt lääkärissä yhdeksän päivää myöhemmin ja kertonut pahoinpitelystä. Silmän alla oli mustelma sekä käsissä ja jaloissa oli lukuisia mustelmia. Päässä oli muutamia kuhmuja.

Lääkärin mukaan vammat sopivat naisen kertomukseen.

Naisella oli todettu myös akuutti stressireaktio.

Lääkärintodistuksella ja naisen kertomuksella mies todettiin syylliseksi pahoinpitelyyn, vaikka tämä oli sen kiistänyt.

Oikeus kuitenkin uskoi miehen kertomusta siitä, että nainen oli uhannut tätä veitsellä lonkeroiden kaatamisen jälkeen. Nainen tuomittiin laittomasta uhkauksesta.

Ero

Miehen mukaan nainen ei ollut asunnolla kahakan jälkeen paitsi hakemassa kerran tavaroita. Nainen taas kertoi, että ero tuli lopulta vasta lokakuussa 2015.

Yhteiselon aikana oli ostettu tavaroita - kuten pesukone, pölynimuri, ruokapöytä ja sohva – puolin ja toisin, eikä niistä ollut kevääseen 2016 mennessäkään päästy sopuun. Mies ei suostunut luovuttamaan naisen ostamia. Syynä oli ollut se, ettei nainen ollut maksanut vuokria.

Keväällä 2016 oli yritetty sopia asioita, mutta naisen mukaan se ei onnistunut.

Miehen mukaan nainen olisi voinut tulla hakemaan tavaroita, mutta tämä ei ollut tullut.

Lopulta oikeus tuomitsi miehen kavalluksesta naisen ostaman pölynimurin, television ja pesukoneen osalta. Ruokapöydän oli ostanut mies. Divaanisohvan kuitista ei voinut päätellä kumpi sen oli maksanut, koska kuitissa maksajana oli itähelsinkiläinen autoliike.

Sakkoja ja korvauksia

Oikeus päätyi siihen, että mies sai pahoinpitelystä ja kavalluksesta 80 päiväsakkoa, josta maksettavaa hänen tuloillaan kertyi 2960 euroa. Lisäksi miehen on maksettava naiselle pahoinpitelyn aiheuttamista seurauksista, mm. kivusta ja stressireaktiosta 1583 euroa.

Kelalle miehen on maksettava naisen sairausloman päivärahat 1044 euroa.

Miehen on myös maksettava naisen ostamista tavaroista 1704 euroa sekä erilaisia oikeudenkäyntikuluja 696 euroa.

Sakot mukaan laskien summa nousi lähes 8000 euroon ja korkoineen yli sen.

Nainen puolestaan sai laittomasta uhkauksesta 30 päiväsakkoa, josta tuli maksettavaa 780 euroa. Miehen kärsimyksen oikeus totesi 300 euroksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.