Viihdetähdet ympäri maailman osoittavat tukensa Ukrainalle: "Sinä et katso sivusta, kun isompi lapsi hakkaa pienempää"

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tilannetta hetki hetkeltä

Muun muassa Stephen King sekä Piers Morgan ovat kommentoineet Venäjän hyökkäystä Ukrainaan sosiaalisessa mediassa.

Julkisuuden henkilöt ympäri maailman ovat reagoineet hyökkäykseen, jonka Venäjä aloitti Ukrainassa 24. helmikuuta.

Varhain torstaiaamuna Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti, että Ukrainan itäosassa on aloitettu "erityinen sotilaallinen operaatio". Pian Putinin puheen jälkeen Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainan suurimpiin kaupunkeihin. 

Aamun aikaan räjähdyksistä raportoitiin ainakin etelän satamakaupungeissa Odessassa ja Mariupolissa, idässä lähellä Venäjän rajaa sijaitsevassa Harkovassa, Kramatorskissa Itä-Ukrainan Donetskissa, pääkaupunki Kiovassa sekä sen eteläpuolella sijaitsevassa Dniprossa.

Venäjän toimet on tuomittu valtioiden päämiesten toimesta ympäri maailman ja useat maat ovat ilmoittaneet pakotteista Venäjää kohtaan. 

Myös kansainvälisesti tunnetut viihdeartistit ovat reagoineet kriisiin. Muun muassa kirjailija Stephen King, toimittaja Piers Morgan sekä artisti Cardi B ovat kommentoineet tilannetta Twitterissä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Mitä useimmat meistä oppivat jo lapsina leikkikentällä: sinä et katso sivusta, kun isompi lapsi hakkaa pienempää. Saatat ottaa iskun tai kaksi pysäyttääkseksi isomman lapsen, mutta se on oikein toimittu, Stephen King kirjoittaa Twitterissä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tämä on sodanjulistus kiusaajapojalta, joka ajattelee, ettei maailmalla ole sisua pysäyttää häntä. Häpeällistä, Piers Morgan kirjoittaa niin ikään Twitterissä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Putin tekee näin, koska hän pääsi kuin koira veräjästä Krimin suhteen viimeksi. Mikäli hän pääsee kuin koira veräjästä Ukrainankin suhteen, hän jatkaa muiden maiden valtaamista kunnes hän voi palauttaa Neuvostoliiton. Maailman on yhdistyttävä jotta tämä häikäilemätön diktaattori voidaan pysäyttää – ennen kuin on liian myöhäistä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Toivon, että maailman johtajat lopettaisivat vallasta sekoilemisen ja ajattelisivat todella niitä, joihin tämä vaikuttaa (kansalaiset), sitä paitsi koko maailma on kriisissä. Sodan, pakotteiden ja invaasioiden tulisi olla viimeinen asia, mitä nämä johtajat ajattelevat, Cardi B kirjoittaa Twitterissä. 

Muusikko Annie Lenox on puolestaan kommentoinut Ukrainan tilannetta Instagram-tilillään. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Minulla on ollut etuoikeus elää "rauhassa" siitä lähtien, kun synnyin – vuosikymmen toisen maailmansodan päättymisen jälkeen, 67 vuoden ajan yhteensä. En ota tätä millään itsestäänselvyytenä ja siksi mielestäni sodanjulistus on anteeksiantamatonta sekä iljettävää raakalaisuutta, Lenox kirjoittaa.  

Lähde: Independent

Uusimmat tiedot Ukrainan sodasta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat