Mitä yhteistä on pölynimurilla ja sähköautolla? Ainakin se, että tältä valmistajalta saa kohta kumpaakin

1:28

Dysonin sähköautosuunnitelmat ovat olleet tiedossa jo vuoden päivät. Nyt imurivalmistaja on ottamassa ensimmäisiä isompia konkreettisia askeleita oman autonsa suhteen.

Pääkuvan video

Tällainen on Audin näkemys tulevaisuuden "ajajan autosta"

Muun muassa pölynimureistaan tunnettu Dyson on avaamassa Isoon-Britanniaan omaa sähköautojen testikeskustaan. Se satsaa sähköautojen kehittämiseen noin 2,2 miljardia euroa, ja Hullavingtonin tyhjänä seisovalle lentokentälle rakentuva keskus onkin vasta alkua.

Dysonin sähköautoprojektin parissa työskentelee tällä hetkellä noin 400 henkilöä, mutta tiimiä on tarkoitus vahvistaa lähiaikoina noin 300 työntekijällä. Korkean tason johtajia on napsittu jo muun muassa Aston Martinilta, Jaguar Land Roverilta ja BMW:ltä.

Yhtiön perustaja James Dyson kertoi viime vuonna, ettei imurivalmistajan ensimmäinen auto tule muistuttamaan perinteisiä autoja. Kiirettä tulee pitämään, sillä vuosi sitten Dyson kaavaili autoa markkinoille jo vuonna 2020.

– Akkuteknologia, sähkömoottorit ja ympäristöasiat ovat tärkeitä meille, Dyson kertoi vuosi sitten.

Miljardöörinä ja keksijänä tunnetuksi tullut Dyson uskoo, että sähköautoista muodostuu yhtiön ykköstuote muutaman vuoden kuluessa.

Toistaiseksi ei ole vielä tietoa, missä Dyson ryhtyy autojaan valmistamaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja