Mainos

Viiden ministerin eduskuntaryhmällä 2,5 prosentin kannatus – Simon Elo: "Lukema on tässä vaiheessa ihan hyvä"

Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan entisistä perussuomalaisista koostuvalla Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmällä on äänestäjien keskuudessa vain 2,5 prosentin kannatus. Ryhmän puheenjohtaja Simon Elo on tyytyväinen lukemaan.

Elo vertaa Uuden vaihtoehdon kannatusta kristillisdemokraattien hieman yli kolmen prosentin kannatuslukemaan.

– Olemme toimineet tällä hetkellä eduskuntaryhmänä kuukauden verran, eikä puoluetta tai puolueohjelmaa vielä ole. Jos kannatus on suurin piirtein sama kuin 50 vuotta toimineella puolueella, mielestäni se on tässä vaiheessa ihan hyvä.

Uuden vaihtoehdon edustajat irtaantuivat perussuomalaisista kesäkuun puoluekokouksen jälkeen, kun PS valitsi puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon. Perussuomalaiset lähti hallituksesta oppositioon, kun kaikki viisi puolueen ministeriä vaihtoivat hallituksessa jatkaneeseen uuteen ryhmään.

– Meillä on kannatuspotentiaalia hyvin. Aiemmassa gallupissa viidesosa suomalaisista on sanonut, että voisi äänestää tätä uutta puoluetta Sinistä tulevaisuutta.

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsenet ovat perustaneet Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, ja kannatuskortteja kerätään puoluerekisteriä varten parhaillaan. Elon mukaan kannattajakorteista on kerätty tähän mennessä ”vajaat parituhatta”.

Perussuomalaisten kannatus on Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan tällä hetkellä 6,2 prosentissa. Lehden mukaan puolueella on vakiintunut kannattajakunta, jossa äänestyspäätöksestä ollaan varmimpia.

– Perussuomalaiset muuttuu radikaalimpaan suuntaan ja sinne jäävät siinä uskossaan vahvat, Elo kommentoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.