Sininen tulevaisuus -ryhmä jätti kannattajakortit oikeusministeriöön

2:05

Sininen tulevaisuus -ryhmä on jättänyt kannattajakorttinsa oikeusministeriöön puolueen rekisteröimistä varten.

Yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan uudesta puolueesta tulee isänmaallinen uudistaja, joka aikoo erottautua kaikista muista puolueista. 

– Me halutaan olla puolue, joka puolustaa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrittäjiä sekä keskiluokkaisia suomalaisia, jotka haluaa maksaa veronsa. 

Terhon mukaan Sininen tulevaisuus on puolueena rasisminvastainen, mutta maahanmuuttokriittinen. 

– Me halutaan maahanmuuttoa, joka on realistista. Emme hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta, haluamme keskittyä asioiden hoitoon emmekä möläytysten selittelyyn. 

Perussuomalaisista irtaantunut ryhmä kertoi viime viikolla, että vaadittavat 5 000 kannattajakorttia on saatu kerättyä.

Sininen tulevaisuus -ryhmä perustettiin kesällä, kun osa perussuomalaisten kansanedustajista perusti uuden eduskuntaryhmän Jussi Halla-ahon tultua valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisista irtaantuivat kaikki puoleen ministerit eli perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, työministeri Jari Lindström, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, joka on ryhmän puheenjohtaja.

Kansanedustajista noin puolet jätti perussuomalaiset.

Sininen Tulevaisuus -ryhmän kannatus on jäänyt vähäiseksi mielipidetiedusteluissa. Esimerkiksi viimeisimmässä Ylen puoluekannatusmittauksessa ryhmän kannatus oli vain 1,5 prosenttia.

Juttua täydennetty Sampo Terhon kommenteilla klo 13.43. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja