Sininen tulevaisuus -ryhmä jätti kannattajakortit oikeusministeriöön

Sininen tulevaisuus -yhdistyksen rekisteröiminen puolueeksi on alkanut 2:05

Sininen tulevaisuus -ryhmä on jättänyt kannattajakorttinsa oikeusministeriöön puolueen rekisteröimistä varten.

Yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan uudesta puolueesta tulee isänmaallinen uudistaja, joka aikoo erottautua kaikista muista puolueista. 

– Me halutaan olla puolue, joka puolustaa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrittäjiä sekä keskiluokkaisia suomalaisia, jotka haluaa maksaa veronsa. 

Terhon mukaan Sininen tulevaisuus on puolueena rasisminvastainen, mutta maahanmuuttokriittinen. 

– Me halutaan maahanmuuttoa, joka on realistista. Emme hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta, haluamme keskittyä asioiden hoitoon emmekä möläytysten selittelyyn. 

Perussuomalaisista irtaantunut ryhmä kertoi viime viikolla, että vaadittavat 5 000 kannattajakorttia on saatu kerättyä.

Sininen tulevaisuus -ryhmä perustettiin kesällä, kun osa perussuomalaisten kansanedustajista perusti uuden eduskuntaryhmän Jussi Halla-ahon tultua valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisista irtaantuivat kaikki puoleen ministerit eli perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, työministeri Jari Lindström, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, joka on ryhmän puheenjohtaja.

Kansanedustajista noin puolet jätti perussuomalaiset.

Sininen Tulevaisuus -ryhmän kannatus on jäänyt vähäiseksi mielipidetiedusteluissa. Esimerkiksi viimeisimmässä Ylen puoluekannatusmittauksessa ryhmän kannatus oli vain 1,5 prosenttia.

Juttua täydennetty Sampo Terhon kommenteilla klo 13.43. 

Lue myös:

    Uusimmat