Mainos

Sininen tulevaisuus pääsi puoluerekisteriin

Sininen tulevaisuus on tänään lisätty puoluerekisteriin. Siniset kertoo tiedottavansa lähipäivinä ensimmäisestä puoluekokouksestaan ja muista ajankohtaisista asioista.

Perussuomalaisista irtaantunut ryhmä kertoi kuukausi sitten, että se oli kerännyt ja toimittanut oikeusministeriöön vaadittavat 5  000 kannattajakorttia.

–  Uskomme ihmiseen ja siihen, että meitä kaikkia tarvitaan taustasta riippumatta. Kiitämme kaikkia kannattajakorttien allekirjoittajia, puolueen puheenjohtaja Sampo Terho sanoo.

Puoluerekisterissä on lisäyksen jälkeen 17 puoluetta.

Kannatus toistaiseksi vaatimatonta

Sininen tulevaisuus -ryhmä perustettiin kesällä, kun osa perussuomalaisten kansanedustajista perusti uuden eduskuntaryhmän Jussi Halla-ahon tultua valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisista irtaantuivat kaikki puolueen ministerit eli perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, työministeri Jari Lindström, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Terho. Kansanedustajista noin puolet jätti perussuomalaiset.

Sininen Tulevaisuus -ryhmän kannatus on jäänyt vähäiseksi mielipidetiedusteluissa. Esimerkiksi viimeisimmässä Ylen puoluekannatusmittauksessa ryhmän kannatus oli vain 1,3 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.