Kokoomuksen puoluesihteeri kertoo syyn, miksi perussuomalaiset nousi MTV:n kyselyssä sen lempihallituskumppaniksi – 5 vuotta sitten puolueiden arvot olivat liian erilaiset

Kokoomuksen puoluesihteeri, miksi kokoomus haluaa perussuomalaisten kanssa hallitukseen? 2:08
Kokoomuksen puoluesihteeri kertoi MTV:lle, miksi puolueen piiripäättäjät haluavat perussuomalaisten kanssa hallitukseen.

Perussuomalaiset on noussut kokoomuksen piiripäättäjien keskuudessa suosituimmaksi hallituskumppaniksi MTV Uutisten teettämässä kyselyssä, joka julkaistiin aiemmin tällä viikolla.

Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko arvioi MTV Uutisille, että tulos kertoo kokoomuslaisten huolesta liittyen nykyhallituksen talouspolitiikkaan ja valtion velkaantumiseen.

– Kauaa ei voi näitä ongelmia velkarahalla hoitaa, sanoo Kokko MTV Uutisten haastattelussa.

Vuonna 2017 kokoomuksessa linjattiin, että puolue ei voi jatkaa hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtoon siirtyneiden perussuomalaisten kanssa erilaisten arvojen vuoksi.

Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokon mukaan kokoomuksen perusarvot eivät ole muuttuneet vaan jakamaton ihmisarvo ja muut länsimaiset arvot ovat tärkeitä. Perussuomalaisten arvojen mahdollista muutosta hän ei lähde arvioimaan.

Kokko sanoo, että seuraavan hallituksen kokoonpanoa ei kannata liikaa arvailla ennen vaalitulosta.

– Olemme siinä mielessä aika perinteisiä, että ajattelemme, että ensin käydään vaalit kaikessa rauhassa ja keskitymme hakemaan mahdollisimman suurta valtakirjaa muutoksen tekemiseen, sanoo Kokko.

Kokon mukaan kaikki puolueet ovat samalla viivalla mahdollisten hallitusneuvottelujen suhteen. Kokoomus johtaa tällä hetkellä kannatusmittauksissa. Eduskuntavaalit pidetään 2. huhtikuuta ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat