Viiden kuukauden jäytävän päänsäryn syy paljastui – kallon sisältä paljastui pari syömäpuikkoja

Vietnamilaismies oli kärsinyt pahasta päänsärystä lähes viisi kuukautta ennen yllättävät syyn selviämistä. Miehen kallon sisältä löytyi nimittäin pari syömäpuikkoja. Siitä, miten puikot olivat mieheen päätyneet, ei ole täyttä varmuutta.

Hämmästyttävä löytö tehtiin Dong Hoin kaupungissa Vietnamin keskiosissa viime viikonloppuna, kun 25-vuotias mies hakeutui oireidensa vuoksi hoitoon sairaalaan. Tapauksesta kertovat useat eri mediat ja myös Cuba Friendship Hospital kotisivuillaan

Mies kertoi kärsineensä pahoista päänsäryistä jo viiden kuukauden ajan ja nyt mukaan oli tullut muita oireita kuten näköhäiriöitä.

Tietokonetomografia eli TT-kuvaus paljasti, että mies kärsi hengenvaarallisesta neurologisesta tilasta, jonka oli aiheuttanut kallonsisäisen paineen äkillinen nousu. 

Lisätutkimuksissa paljastui myös ällistyttävä syy miehen oireisiin: pari syömäpuikkoja, jotka olivat menneet kallon sisään nenän kautta. 

Muisto kosteasta illanvietosta?

Erikoinen löytö hämmästytti myös potilaan itsensä. Pohdiskeltuaan asiaa potilas muisti joutuneensa tappeluun kostean illan aikana päänsärkyoireiden alkamiseen aikoihin eli viitisen kuukautta aikaisemmin.

Tarkemmista yksityiskohdista miehellä ei ole mielikuvia, mutta hän muistelee jonkun iskeneen häntä kasvoihin epämääräisellä esineellä, joka ilmeisesti nyt paljastui kallon sisältä löydetyiksi syömäpuikoiksi. 

Erikoiseksi tapauksen tekee myös se, että mies kävi humalaisen tappelun jälkeen sairaalassa, missä hänessä ei havaittu mitään ylimääräistä. 

Hoitavien lääkäreiden mukaan puikot saatiin poistettua onnistuneesti ja miehen tila on vakaa.

Lue myös:

    Uusimmat