Etkö osaa syödä puikoilla? Hittikikan avulla ainakin onnistut – "Nerokasta"

Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle" 1:18 Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
KATSO MYÖS: Miten sushi kannattaisi kotioloissa syödä, ja miten nigiri dipataan oikeaoppisesti soijaan? Maija's Sushi & Kitchen -ravintolan Maija Flytström kertoo perusperiaatteet sushin syömiseen.

Etkö osaa syödä puikoilla? Ei hätää, tämän kikan avulla syöt niillä sujuvasti.

Puikoilla syöminen sujuu toisilta luonnostaan, toiset vaativat hieman harjoittelua ja joiltain se ei luonnistu millään. Jos ruoka putoaa aina lautasellesi, kun yrität syödä puikoilla, kannattaa testata tätä viraaliksi levinnyttä puikkokikkaa, josta uutisoi muun muassa Mirror.

Kikan avulla ei puikoilla syöminen ole enää homma eikä mikään!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Käyttäjä @ailsaclaren jakamalla videolla nainen näyttää, kuinka asettelee puikot päistään yhteen, käärii lautasliinan taitoskohtaan ja puristaa puikot yhteen. Lautasliina auttaa puikkoja pysymään yhdessä ja syöminen helpottuu huomattavasti.

– Minua hävettää kertoa, etten osaa käyttää syömäpuikkoja, minusta se on todella hankalaa. Joten näin kierrän ongelman, nainen kertoo videolla.

"Nerokasta"

Videosta on tullut TikTokissa valtava hitti, ja sitä on katsottu jo liki 11 miljoonaa kertaa. Miljoonan tykkäyksen lisäksi moni on kiitellyt kikasta kommenttikentässä.

– Tämä on nerokasta, hihkui eräs.

– Aion ehdottomasti käyttää tätä kikkaa ensi kerralla, kun käytän syömäpuikkoja, lupasi yksi.

– Tämä on niin fiksua, kommentoitiin myös.

Moni ehdotti avuksi myös harjoitteluun tarkoitettuja syömäpuikkoja, jotka toimivat samalla periaatteella kuin viraalikikka.

Puikoilla syömisen salaisuus

Jos puikoilla syöminen silti ahdistaa, on hyvä muistaa, että todellisuudessa puikkoja ei välttämättä edes tarvita. Kuluttaja-asioiden erityisvaliokunnan jäsen Yoshitaka Sakurada kertoi MTV Uutisten Makuja-sivustolle vuonna 2018, että vanhan tavan mukaan sushi kuuluu syödä käsin, eikä puikoilla.

Jos kuitenkin haluat oppia puikoilla syömisen taidon, muista tämä vinkki: puikoilla syömisen salaisuus piilee siinä, että liikutat vain ylempää puikkoa. Alempaa puikkoa pidetään paikoillaan ja ylempää liikutat etu- ja keskisormen sekä peukalon avulla.

Katso myös, miten kävi sushien Halpa vs. kallis -sarjan sokkottestissä

Voiko marketista ostettu sushi voittaa ravintolasushin? 6:23
Voiko markettisushi päihittää ravintolasta ostetun sushin?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat