Mainos

Vihti hiljentyi muistamaan mönkijäturmassa kuollutta tyttöä – "täysi sali, itkuinen tunnelma"

Juhannuksena mönkijäturmassa kuollutta tyttöä on muistettu tänään Vihdissä hartaustilaisuudessa. Pastori kertoo MTV Uutisille illan tunnelmista. Turmassa kuoli 14-vuotias vihtiläinen tyttö.

Vihtiläisiä on kohdannut viime aikoina useampi suru. Ensin sattui poliisisurma ja juhannuksena traaginen mönkijäturma. Traktorimönkijä päätyi juhannusyönä päin lyhtypylvästä, ja 14-vuotias tyttö kuoli.

Mönkijää kuljetti 17-vuotias paikkakuntalainen poika. Lisäksi kyydissä oli ilmeisesti neljä nuorta, jotka päätyivät sairaalaan.

Vs. seurakuntapastori Anu Ristimäki kertoo, että tämäniltaisessa hartaustilaisuudessa Nummelan seurakuntakeskuksessa oli herkkä ja hyvin rauhallinen tunnelma.

– Kyllä siellä itkettiin, mutta tunnelma säilyi rauhallisen herkkänä. Ei ollut hysteeristä itkua, mutta tunteet olivat pinnassa ja nenäliinaa tarvittiin kyllä, hän kertoo.

Koko seurakuntasali oli täynnä.

– Näytti kyllä, että todella tärkeä hartaustilanne se oli. Oli varmaan yli sata ihmistä. En osaa ihan tarkalleen sanoa, mutta aivan täynnä oli paikka, hän arvioi.

Ristimäki itse piti tilaisuudessa muistopuheen. Hänen mukaansa puolisen tuntia kestäneessä tilaisuudessa oli paljon musiikkia. 

– Nuorille tuttuja hengellisiä lauluja ja rukouksia, hän luettelee.

Myös poliisisurmaa on pohdittu Vihdissä yhdessä paljon. Ristimäen mukaan molemmat tapaukset koskettavat Vihdissä suurta joukkoa.

– Täytyy sanoa, että on tapahtunut todella ikäviä asioita lyhyen ajan sisällä. Monia mietityttää, miksi tällaisia asioita pitää tapahtua ja tuoreessa muistissa on ampumiskohtaus ja sitten tuli vielä tämä. On kyllä paljon ihmisille tullut vaikeita ja isoja asioita mietittäväksi.

Ristimäen mukaan mönkijäturmassa menehtynyt tyttö oli monelle vihtiläiselle tuttu. Hän uskoo, että etenkin nuorten mielissä on monia kysymyksiä, joita ei kuitenkaan tänä iltana käsitelty. Hartaus oli pikemminkin tilaisuus hiljentyä yhdessä turman johdosta.

Ristimäki kertoo, että vihtiläisille on ollut tarjolla tukea koko viikon ajan sekä kunnan että seurakunnan puolesta.

– Olemme halunneet osoittaa, että olemme saatavissa ja annamme apua.

Huomenna Vihdissä järjestetään nuorille ja heidän läheisilleen suunnattu keskustelutilaisuus kriisiapuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.