Mainos

Sastamala hiljeni suremaan kuolonkolarin uhreja: "Kaikki kannamme surua"

Sastamalalaiset ovat surreet kahta nuorta, jotka kuolivat lauantai-iltana sattuneessa nokkakolarissa.

Useat ikätoverit kerääntyivät tragedian vuoksi avattuun nuorisotilaan alkuillasta.  

-Tänne tuli heti nuoria, kun ovet avautuivat, nuorisotyön päällikkö Kirsti Köykkä kertoi puoli tuntia nuorisotilan ovien avauduttua.  

Tuolloin paikalle oli saapunut jo parisenkymmentä nuorta.  

Kolarissa kuolivat paikkakuntalaiset 17-vuotias poika ja tyttö. Poliisi tutkii mopoauton ja tila-auton kolaria henkirikoksena. Tila-autoa ajanutta 35-vuotiasta miestä epäillään muun muassa kahdesta taposta.  

Iltalehden mukaan uhrit seurustelivat keskenään. Lehti kertoo myös, että he opiskelivat molemmat autoalaa ammattiopistossa.  

Köykän mukaan nuorisotilaan kerääntyneet nuoret olivat käsin kosketeltavan järkyttyneitä. Paikalla oli kaksi nuorisotyöntekijää sekä kaksi kriisityöntekijää Sastamalan seudun mielenterveysseuran Tukitalolta  

-Tiedän, että täällä on nuoria, jotka ovat uhrien ystäviä ja että heillä oli tarve tulla tänne. He saavat keskustella ja pohtia asioita yhdessä, ja se on nuorille tyypillinen tapa tehdä surutyötä.  

Nuorisotilan ovet pidetään poikkeuksellisesti auki myös maanantaina.    

"Kaikki kannamme surua"  

Ihmiset kerääntyivät illalla myös Tyrvään kirkkoon, missä järjestettiin suruhartaus. Kirkkoherra Ari Paavilaisen mukaan tilaisuuteen osallistui 200-300 ihmistä. Paavilaisen mukaan suruhartaus tarjosi ihmisille mahdollisuuden olla yhdessä surun äärellä. Ihmisten päällimmäisenä tunteena oli kirkkoherran mukaan järkytys. 

-Ilmapiiri oli hyvin koskettava ja lähinnä korostettiin sitä, että ollaan tässä yhdessä, hän kertoi tilaisuuden päätyttyä. 

Suruhartaudessa pidettiin rukoushetki. Kirkossa soitettiin myös paljon musiikkia, minkä lomassa ihmiset kävivät tapahtunutta läpi keskenään ja seurakunnan työntekijöiden kanssa.  

-Kaikki me tavallaan kannamme surua, ja sen jakaminen on tärkeää kaikkien kesken eikä vain asiantuntijoiden tai seurakunnan työntekijöiden kanssa. Suurin merkitys on, että näemme muita ihmisiä.  

Kirkkoherran mukaan seurakunnan työntekijät ovat keskustelleet myös uhrien lähipiiriin kuuluvien ihmisten kanssa tapahtuneesta.  

Kriisiapua tarpeen mukaan  

Kriisikeskus Tukitalon kriisityöntekijät olivat paikalla myös kirkon iltatilaisuudessa. Lisäksi paikallisen SPR:n toimitila Ystävänpirtti oli avoinna.

Sastamalan seudun mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Ari Tiensuu arvioi, että todennäköisesti kriisityöntekijät päivystävät myös alueen kouluilla alkavalla viikolla. Uhrien perheen ja lähipiirin kriisiavusta huolehtii Sastamalan kaupungin kriisiryhmä.  

Kirkkoherra Paavilainen kertoo, että myös seurakunnan työntekijät ovat todennäköisesti alkuviikosta paikalla kouluissa.  

Nuorisotyön päällikön Köykän mukaan erityisvalmiutta jatketaan niin kauan kuin on tarve. Jos nuorisotyöntekijät huomaavat nuorten tarvitsevan ammattiapua, he ottavat yhteyttä kriisityöntekijöihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.