Mainos

Lapinlahdella menehtynyttä koulutyttöä muistettiin joulukirkossa: ”Kaikki ovat hiljaisella mielellä”

13-vuotias tyttö kuoli eilen jäätyään rekan alle Lapinlahdella. Tytön koulukaverit kokoontuivat tänään joulukirkkoon kunnioittamaan tytön muistoa.

Lapinlahden seurakunnan kirkkoherran mukaan joulukirkko järjestettiin suunnitelmien mukaan, ja sen yhteydessä oli luontevaa muistaa traagisessa onnettomuudessa menehtynyttä tyttöä.

– Joulukirkon yhteydessä sytytettiin kynttilä tämän tytön muistoksi ja luettiin rukous, kirkkoherra Lauri Jäntti kertoo.

Koulun oppilaille suunnattu joulukirkko oli avoin tilaisuus, ja paikalle saapui jonkin verran myös muita ihmisiä.

– Totta kai kaikki ovat aika hiljaisella mielellä tällaisen tapauksen edellä ja haluavat ottaa osaa omaisten suruun. Monella on ollut aika murheellinen olo.

Suru koskettaa koko yhteisöä, ja kirkon ovet ovat olleet tänään avoinna lähes koko päivän. Kirkko on tarjonnut mahdollisuuden käydä hiljentymässä tai juttelemassa työntekijöiden kanssa.

– Kyllä tämä on ollut keskusteluissa monienkin ihmisten kanssa esillä ja tämä on koskettanut monella tavalla.

Onnettomuuspaikalla tehty teknistä tutkimusta

Rikoskomisario Arto Elomaan mukaan onnettomuuspaikalla on tänään tehty lähinnä teknistä tutkimusta. Asianosaisten kuulusteluja jatketaan joulunpyhien jälkeen.

Rekan kuljettajaa on kuultu vasta alustavasti.

– Kuljettajaa puhutettiin vain paikalla, myöhemmin sitten enemmän, Elomaa sanoo.

Tyttö oli tullut linja-autolla koulusta ja lähtenyt ylittämään tietä jäätyään auton kyydistä. Elomaan mukaan vaikuttaa siltä, että rekka on tullut yllättäen tytön ylittäessä tietä, ja ilmeisesti tilanne oli yllättänyt myös kuljettajan.

– Rekan kuljettaja on yrittänyt tehdä väistöliikettä ja luistanut vastakkaisen puolen linja-autopysäkin nurin. Siinä ei onneksi käsittääkseni ollut ihmisiä.

Rekka oli ajanut nopeusrajoitusten noudattaen. Tien pinnassa on ollut vaihtelevasti lunta ja jäätä, mutta pääsääntöisesti tien pinta on ollut sula. Elomaan mukaan sääolosuhteita ei voida pitää onnettomuuden syynä.

– En usko, että mitään voidaan laittaa kelin piikkiin. Tilanteessa oli yllättäviä tekijöitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.