Mainos

Vihdissä puretaan kriisiä: Nuoret keskustelevat tänään traagisesta mönkijäturmasta

Nuoret kokoontuvat tänään Vihdissä keskustelemaan ikätoverin hengen vaatineesta mönkijäturmasta. 14-vuotias vihtiläistyttö kuoli juhannusyönä mönkijän törmättyä lyhtypylvääseen. Kolme muuta nuorta toimitettiin sairaalaan.

Vs. seurakuntapastori Anu Ristimäki kertoo, että tänään järjestetään erityisesti nuorille ja heidän läheisilleen suunnattu keskustelutilaisuus, jossa on tarkoitus purkaa ihmisten tuntoja ja ajatuksia.

– Tämä on koskettanut varmasti koko Vihtiä ja uskon, että se tulee ihan tarpeeseen. Seurakunta ja kunta haluavat tarjota apua ja tukea. On tärkeintä, että nuoret ja aikuisetkin tietävät, että olemme tukena ja apuna tässä ja että emme jätä ketään yksin näiden kysymysten kanssa, Ristimäki kertoo.

Ristimäki uskoo, että esiin on noussut monenlaisia kysymyksiä.

– En osaa tarkalleen sanoa, millaista keskustelua on käyty ihmisten välillä tai sosiaalisessa mediassa, mutta kyllä siellä varmasti on noussut paljon kysymyksiä ja huolia ja monenlaisia tunteita. On ihan hyvä, että niitä päästään käsittelemään ja on ammattilaisia siinä apuna.

Poliisi kertoi aiemmin, että tapauksesta on keskusteltu sosiaalisessa mediassa ikävässäkin sävyssä. Ylikonstaapeli Mikko Fagerströmin mukaan keskustelu on mennyt syyttelyn puolelle, mihin poliisikin on joutunut vastaamaan. Fagerströmin mukaan jutut ovat lisänneet nuorten ahdistusta ja huolta, ja poliisikin on jo järjestänyt nuorille kriisiapua.

Ristimäki kertoo, että tämänpäiväisen keskustelutilaisuuden taustalla on viranomaisilta tullut pyyntö tilaisuuden järjestämisestä. Hän huomauttaa, että nuorille on ollut tarjolla tukea koko viikon ajan sekä kunnan että seurakunnan puolesta.

Tarkoitus on antaa tukea siinä, miten ihmiset voivat olla toistensa tukena ja apuna läheisen kuoleman kohdatessa.

– Autetaan ihmisiä siinä, miten kohdata surevia ihmisiä ja autetaan heitä onnettomuuden ja kuoleman kohdatessa, Ristimäki tarkentaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.