Vihreiden Ville Niinistö syyttää ministeriä harhaanjohtavista väitteistä lehtihaastattelussa: "Ei ministerin asemalle sopivaa käytöstä"

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö ihmettelee Twitterissä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) lausuntoja hänen sanomisistaan koskien Suomen metsiä ja EU:n metsästrategiaa.

Leppä harmitteli Satakunnan Viikko -lehdessä sitä, että Niinistö antaa tarkoituksella väärän kuvan sanomalla, että Suomen metsät olisivat Euroopan huonoimmassa kunnossa.

Niinistön itsensä mukaan hän ei ole koskaan lausunut näin.

– En ole sanonut, että "Suomessa metsät ovat Euroopan huonoimmassa kunnossa". Muutkin väitteet harhaanjohtavia, Niinistö kirjoitti.

Lisäksi Leppä sanoo haastattelussa Niinistön väittäneen, etteivät EU:n toimivalta-asiat olisi tärkeitä. Tämä on Niinistön mukaan harhaanjohtavaa.

– Olen sanonut, ettei ne ole tässä olennaisia KOSKA ministerin väitteillä ei todellisuuspohjaa. EU-komissio ei missään vaiheessa esittänyt toimivaltansa vastaisia ehdotuksia. Luonto olennaista.

Niinistö paheksuu tviiteissään Lepän kommentteja.

– Ei ministerin asemalle sopivaa käytöstä.

Kiistan taustalla EU:n metsästrategia

Niinistön ja Lepän kiista liittyy EU:n uuteen metsästrategiaan.

Suomessa etenkin avohakkuut ja niiden mahdollinen kieltäminen ovat herättäneet kiivasta keskustelua.  

Aiemmin Leppä on sanonut strategian menevän liian pitkälle käytännön metsänhoitoon, minkä hänen mielestään tulee olla jäsenvaltioiden omaan toimintavaltaan kuuluva asia.

Niinistö puolestaan oli aiemmin huolissaan, että Suomen vaikuttamistyö heikentää strategian luonnonsuojelutavoitteita. Nykyisestä esityksestä hän sanoi MTV:n Uutisaamussa, että tyylilaji on muuttunut metsätaloutta ymmärtävämmäksi ilman, että luonnonsuojelutavoitteet heikkenivät.

Metsästrategiassa ei ole kyse varsinaisesta lainsäädännöstä, vaan strategia on laaja ylätason kokonaisuus metsiin liittyviä linjauksia, joihin voidaan nojata EU:n ottaessa kantaa metsäkysymyksiin.

Jari Leppä ei ole vielä julkisesti kommentoinut Niinistön syytöksiä harhaanjohtavista väitteistä haastattelussa.

Video: Tällainen on kohuttu EU:n metsästrategia

Ennakkoon kohua herättänyt EU-komission metsästrategia on julkaistu tänään 2:08

Lue myös:

    Uusimmat