Mainos

Vihreiden uusi puheenjohtaja kannatusennätyksestä: "Kiitos suomalaiset!" Aalto ei erottaisi hallitusta, vaan auttaisi sitä

Vihreät on tänään julkaistun puoluekannatusgallupin suurin nousija. Puoluetta ilmoitti Helsingin Sanomien tilaamassa gallupissa kannattavansa 15,5 prosenttia vastaajista. Nousua huhtikuun kuntavaaleihin verrattuna 3 prosenttiyksikköä ja vuoden takaiseen HS-gallupiin 3,8 prosenttiyksikköä.

Puolue on alle prosenttiyksikön päässä pääministeripuolue keskustasta, jonka kannatus oli mittauksessa vajonnut 16,4 prosenttiin.

– Kiitos suomalaiset! Tuntuu totta kai hyvältä, että luottamusta löytyy. Nöyrä ja pitkäjänteinen työ vihreiden tavoitteiden eteen jatkuu, vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto kertoo MTV Uutisille.

Aalto arvelee, että hyvien kannatuslukujen taustalla on muun muassa puolueen taannoinen medianäkyvyys ja hyvä kuntavaalitulos.

– Meillä on hyvä ja vahva valtakunnallinen viesti. Se saatiin jalkautettua todella hyvin kaikkialle Suomeen, Aalto sanoo.

Ei vaadi hallituksen eroa – haluaa oppositon mukaan valmisteluun

Hallituspuoleiden kannatus oli HS-gallupissa vaalikauden alhaisin, vain 39,9 prosenttia. Aallon mielestä hallituksen huonoihin kannatuslukemiin on monta syytä. Esimerkkeinä hän mainitsee perussuomalaisten hajoamisen ja hallituksen linjan heittelyn.

– Hallituksen kyky tehdä päätöksiä ja viedä niitä läpi näyttää aika huonolta, Aalto arvioi.

Hän sanoo, että hallitukselle olisi viisainta tarttua opposition tarjoamaan ehdotukseen valmistella isoja uudistuksia yhdessä opposition kanssa. Hän haluaisi ainakin soteuudistuksen parlamentaariseen valmisteluun.

– Vanha kunnon komitealaitos ansaitsisi paluun suomalaisen politiikkaan. Ne asiat, joissa kaikki puolueet jakavat käsityksen uudistuksen tarpeesta, voitaisiin valmistella parlamentaarisesti. Asiantuntijoiden osallistuminen ja julkiset kuuleminen, tämäntyyppisiä parlamentarismia tarvittaisiin isoihin rakenneuudistuksiin, jotta ne saadaan kestämään vaalikausien yli  Ei saa vaikuttaa siltä, että sedät menevät koppiin, laittavat oven kiinni ja tekevät keskenään päätöksiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.