Vihreiden Krista Mikkonen ja Outi Alanko-Kahiluoto eivät ole ehdolla puheenjohtajaksi – tukevat Ohisaloa

Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalon taakse ilmoittautui heti vahvoja nimiä. Kansanedustaja Emma Karin lisäksi Ohisalon tukijoiksi ilmoittautuivat tänään eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen sekä aiemmin puheenjohtajuutta tavoitellut kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Mikkonen kertoi tänään, ettei ole itse ehdolla vihreiden puheenjohtajaksi. 

– En aio olla ehdolla. Tuen Mariaa (Ohisaloa), vihreiden ryhmäjohtaja Krista Mikkonen viestitti MTV:lle. 

Myös Pekka Haaviston kanssa syksyllä puheenjohtajuudesta kisannut kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kertoi tukevansa Ohisaloa, eikä aio hakea puheenjohtajaksi. 

– Tuen 100-prosenttisesti Marian ehdokkuutta. Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta sekä hyvinvointivaltion puolustaminen ovat meille molemmille tärkeitä ja Ohisalosta vihreät saa loistavan uuden puheenjohtajajan, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto totesi.

Emma Kari päätti jo viime vuonna

Kansanedustaja Emma Kari asettautui aiemmin tänään Ohisalon tukijaksi. 

– Omalta osaltani tämä ratkaisu on syntynyt jo viime vuoden puolella ja sen takia olen todella iloinen, että meidän äärimmäisen pätevä varapuheenjohtaja ilmoitti hakevansa, että hän on ehdottomasti oikea ihminen tähän tehtävään, Kari sanoi MTV:lle. 

Ensimmäisen kauden kansanedustaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo ilmoittautui tänään ensimmäisenä tavoittelevansa puolueen puheenjohtajuutta.

Vihreät valitsee Pekka Haaviston seuraajan Porissa kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa.

Puolue järjestää jäsenäänestyksen, mikäli ehdokkaita asetetaan useampia kuin yksi.  Kisaan ehtii vielä, sillä ehdokkaat täytyy asettaa viimeistään 11. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat