Mainos

Viestintävirasto: Haavoittuvia sim-kortteja ei laajasti käytössä

Viestintäviraston alustavien tietojen perusteella haavoittuvia sim-kortteja ei ole enää laajasti käytössä Suomessa. Viestintävirasto kertoo olleensa asiasta yhteydessä operaattoreihin.

Osasta vanhanmallisia sim-kortteja on löydetty tietoturva-aukko, joka mahdollistaisi tietojen kaappaamisen puhelimesta tai palveluiden laskuttamisen puhelimen omistajan nimiin.

Haavoittuvuudet koskevat pääasiassa sellaisia kortteja, jotka on myönnetty vuosina 2001-2007. Kortteja ei ole ollut käytössä kaikilla operaattoreilla. Jotkin operaattorit voivat myös suodattaa haavoittuvuutta hyödyntävät viestit ennen kuin ne aiheuttavat tietoturvaongelmia.

Viestintäviraston mukaan ongelmaa on rajoittanut myös matkapuhelinliittymien vaihtaminen ja uusien kännyköiden käyttöönotto. Uusissa kännyköissä käytetään pienempiä sim-kortteja, joita kyseinen tietoturvauhka ei koske.

Viestintäviraston mukaan todennäköisyys laajalle kuluttajiin kohdistuvalle hyväksikäytölle on vain pieni. Asiasta odotetaan lisätietoja 31. heinäkuuta järjestettävässä konferenssissa, jossa haavoittuvuudet löytänyt tutkija julkaisee tietoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.