Vie lapset seikkailulle – nappaa hauskat talvilomavinkit!

Lisääntynyt valon määrä houkuttaa koko perheen ulos liikkumaan hiihtolomaviikoilla. Poimi vinkit uusiin lempileikkeihin.

Yhteinen reippailu lähiluonnossa on helppo toteuttaa, ja talvisen retken sisältönä voi olla yksinkertaisimmillaan vaikkapa kävelylenkki ja evästely. Olosuhteiden salliessa voi tehdä hiihtoretken tai lähteä porukalla luistelemaan.

Hyvä tapa innostaa lapsia liikkeelle on ottaa toimintaan mukaan heille tuttuja ja mieleisiä elementtejä, kuten satuhahmoja. Suomen Latu on koonnut vinkkejä lähiluonnossa helposti järjestettäviin leikkeihin Angry Birds -teemalla.

Näin järjestät oman Angry Birds -talviseikkailun lähiluonnossa:

”Ampumahiihto”:

Huom! Voit liikkua hiihtäen, kävellen, juosten tai lumikengillä.

Merkkaa maastoon lähtö/maalipaikka ja heittopaikka. Asettele ”possuja” maalitauluiksi sopivan matkan (2–10m, osallistujien taidoista riippuen) päähän heittopaikasta. Koita tiputtaa possut alustoiltaan heittämällä niitä ”linnuilla”.

Hae linnut, nosta pudonneet possut ja palaa lähtö/maalipaikalle. Mikäli kaikki possut eivät pudonneet, kierrä ennen maaliin tuloa etukäteen määritelty ”sakkokierros” niin monta kertaa kuin possuja jäi tiputtamatta. Possuina ja lintuina voi käyttää esimerkiksi pehmoleluja, palloja, keiloja ja hernepusseja. Halutessasi voit ottaa kierrosaikoja ja yrittää parantaa omaa ennätystäsi.

”Ilmo-hippa”:

Ilmo on lintu, joka ärsyyntyessään voi imaista itsensä täyteen ilmaa ja näin pullistua suureksi.

Valitaan hippa, muut osallistujat ovat Ilmoja. Sovitaan leikkialue, jonka sisällä pysyen hippa yrittää koskettaa Ilmoja. Osumasta Ilmo pullistuu suureksi eli levittää kätensä ja jalkansa ja jää paikoilleen.

Ilmon voi pelastaa tarttumalla tätä kädestä ja pumppaamalla ylös-alas muutaman kerran niin että Ilmo tyhjenee. Peli loppuu kun hippa on saanut kaikki Ilmot pulleiksi, tai kun halutaan vaihtaa hippaa.

”Pudota possu”:

Rakenna lumesta koroke tai käytä esimerkiksi jakkaraa. Toinen pelaajista menee korokkeelle seisomaan ”possuksi”. Toinen pelaaja heittää possua pehmeillä lumipalloilla vartalon alueelle sopivan matkan päässä olevalta heittopaikalta. Possu yrittää väistää palloja pysyen korokkeella.

Heittäjä saa pisteen osumasta tai possun tiputtamisesta. Viiden pallon jälkeen vaihdetaan osia. Peliä jatketaan kunnes jompikumpi saa kokoon 10 pistettä. Huom! Suojaa silmät laskettelulaseilla tai vastaavilla.

Lue myös:

    Uusimmat