Video: VW-konsernin illassa uutuuksia, yllätyksiä ja sähköä

VW-konserni avasti tuttuun tapaan Frankfurtin autonäyttelyn jo näyttelyä edeltävänä iltana. Tunnin aikana lavalle ajettiin jokaiselta konsernin brändiltä tärkein/tärkeimmät tuotteet, joten tykitys oli melkoinen.

Tänä vuonna avausvuorossa oli Seat, joka toi parrasvaloihin Leon Cupran korotetun version. Kyseessä on vielä konsepti, mutta auto on niin valmiin näköinen ja tällaisilla korotetuilla autoilla on tällä hetkellä niin kova veto maailmassa, että ei muuta kuin tuotantoon vain… Moottoriksi toki saa laittaa muitakin vaihtoehtoja kuin konseptissa esitellyn 2-litraisen ja 300-heppaisen bensaturbon.

Seatin jälkeen oli Bentleyn vuoro. Kultaiseksi maalattu Bentayga-maasturi on komea ilmestys. Kovin moni asiakas tuskin W12-moottorisella autollaan lähtee taigalle, mutta sillä ei lienee merkitystä. Kyllä tällä autolla kelpaa pysäköidä myös maailman kalliimmille ostoskaduillekin.

Lamborghini toi lavalle avonaisen Huracanin, ja auto on nätti ilman kattoakin. Jotenkin vain Lambosta on tällä hetkellä hieman puhti poissa. Kun autojen tekninen kehitys menee tällä hetkellä hirmuista vauhtia eteenpäin, Lambo on jäämässä jälkijunaan.

Samaa ei sanoa Bugattista, joka antoi esimakua tulevasta superautosta eli Veyronin seuraajasta. Tuon auton rattiin on muuten pääsy 70 miljoonalla ihmisellä, sen verran maailmasta löytyy kuulemma Playstationilla GT:tä pelaavia…

VW:n hyötyajoneuvopuoli esitteli uuden T6:n pohjalta tehdyn Panamerican-version. Gran Turismot saattavat olla näyttäviä matka-autoja, mutta tämän mukavammaksi ei koko perheen matkan teko juuri muutu.

Skodalta oli esillä Superb Combi. Kun autoa katsoo suoraan keulasta, tuoko sen maski kenenkään muun mieleen BMW:n munuaiset?

Audi on ollut hieman varjoissa parissa viime autonäyttelyssä, kun VW ja Skoda ovat paistatelleet kirkkaimmissa valokeiloissa. Frankfurtissa on Audin ja uuden A4:n vuoro. Myös Audin konseptiauto, e-tron quattro, on mielenkiintoinen. Kolmen vuoden kuluttua noita pitäisi näkyä Suomenkin teillä, ja takaluukusta löytyy silloin mallimerkintä Q6.

VW:n showtähti on uusi Tiguan, josta oli esillä niin perusversio, komealla helmasarjalla varustetu R-line-versio kuin GTE-konseptikin. Hyvältä näyttää. Auton muuttuneet mittasuhteet ovat tehneet siitä edeltäjää dynaamisemman näköisen.

Illan päätti Porsche, joka on merkin kautta aikain suurimman teknisen vallankumouksen edessä. Uudistetut 911 Carrera ja Carrera S luottavat nyt turboihin, ja muutaman vuoden kuluttua tuotantoon on tarkoitus ottaa pelkästään sähköllä toimiva urheiluauto.

Lue myös:

    Uusimmat