Video: Volkswagenin maasturi yllätti – ja sai myös vihdoin kauan odotetun parannuksen

Uuden Golfin esittelystä on kulunut kohta iäisyys, ja siinä esitelty uusi modulaarinen pohjalevy on löytynyt vähitellen tiensä lähes kaikkien uusien Volkswageneiden alle. Nyt on vihdoin Tiguanin vuoro. Tiguan tuikki Frankfurtin autonäyttelyssä Volkswagenin ykköstähtenä.

Suomeen uusi Tiguan saapuu kuitenkin vasta ensi kesäksi. Kuten saman pohjalevyn jakava tila-auto Touran, myös Tiguan on kasvanut selvästi. Pituutta on tullut lisää lähes viisi senttiä. Samalla auto on kuitenkin madaltunut reilulla kolmella sentillä, eli Tiguanin olemus on selvästi aiempaa sutjakampi. Tähän vaikuttaa toki myös 7,6 sentillä venähtänyt akseliväli. Sisätilat ovat siis kasvaneet, ja etenkin takamatkustajilla on selvästi aiempaa mukavammat oltavat.

Uuden pohjalevyn myötä autossa on uudet moottorit, ja myös erilaisest avustavat turvajärjestelmät on päivitetty ajan tasalle. Tiguan kiinnostaa varmasti myös vetomiehiä, sillä auton perään on mahdollista kytkeä 2,5 tonnia painava jarrullinen kärry. Auton saa myös apujärjestelmällä, joka tekee kärryn kanssa peruuttamisesta lasten leikkiä.

Tiguanin kohdalla Volkswagen pääsi myös yllättämään Frankfurtissa. Mallista nimittäin esiteltiin VAG-konsernin ennakkoillassa myös pistokehybridiversio, josta Teknavi kertoi maanantai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja