Video: Volkswagenilta uusi anteeksipyyntö - nyt pääjohtajalta

Volkswagen-pääjohtaja Martin Winterkornin anteeksipyyntö 2:33

Volkswagen-konsernin pääjohtaja Martin Winterkorn on julkaissut virallisen anteeksipyyntönsä videolla diesel-päästökohun takia.

Videolla Winterkorn kertoo, kuinka yhtiö aikoo tehdä kaikkensa tilanteen korjaamiseksi ja asiakkaidensa, työntekijöidensä ja muiden kokemien vääryyksien korjaamiseksi.

- ­Minulla ei ole vielä vastauksia kaikkiin kysymyksiin, mutta aiomme paljastaa kaikki korttimme ja toimia prosessissa läpinäkyvästi. Tällaista manipulaatiota ei saa tapahtua enää koskaan.

Winterkorn on videolla surullisen oloisena, toki tekstit hän todennäköisesti lukee prompterilta - apuruudulta, jota käytetään televisiokuvauksissa yleisesti.

- Miljoonat ihmiset ympäri maailman luottavat autoihimme ja brändeihimme. Olen syvästi pahoillani ja haluan pyytää virallisesti anteeksi asiakkailtamme, viranomaisilta ja kaikilta.

Miljardien varat korvauksiin

Painottaakseen pahoitteluansa, Volkswagen on ilmoittanut siirtäneensä sivuun 6,5 miljardia euroa diesel-kohun paikkaamiseksi.

- Älkää tuomitko koko joukkuettamme muutamien yksilöiden virheistä. Pyydän sinulta luottamuksen palauttamista meihin, Winterkorn vetoaa videolla.

Tiistaina uutisoitiin pääjohtaja Winterkornin saavan potkut työstään. Tilalle on useiden uutislähteiden mukaan tulossa Porschen toimitusjohtajana toiminut Matthias Müller. Volkswagen on kiistänyt uutisen.

VW joutui myrskyn keskelle, kun Yhdysvaltain ympäristöviranomainen EPA (Environmental Protection Agency) paljasti yhtiön manipuloineen virallisia päästötestimittauksia tietokoneohjelmiston avulla.

Volkswagenin mukaan asia koskee kaikkiaan 11 miljoonaa konsernin autoa maailmanlaajuisesti. VW:n omistamia automerkkejä ovat Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Porsche ja moottoripyörämerkki Ducati.

Lue myös:

    Uusimmat