Mainos

Video: Verta vuotavia matkustajia autettiin pois tunnelista – MTV mukana uudella metroasemalla järjestetyssä valmiusharjoituksessa

3:46

MTV pääsi kameroineen mukaan uudella Koivusaaren metroasemalla yöllä järjestettyyn valmiusharjoitukseen.

Helsingin Pelastusliiton toimeenpanemassa harjoituksessa Helsingin 15 sopimuspalokuntaa harjoittelivat Helsingin pelastuslaitoksen tukena toimimista uudella metroasemalla sekä metrotunnelissa sen lähellä. Harjoituksen etenemistä voi seurata artikkelin yläpuolelta löytyvällä videolla.

– Kaikki sujui hyvin, harjoituksen tavoitteet saavutettiin ja se eteni suunnitellusti maaliin asti, kertoo Helsingin Pelastusliiton toiminnanjohtaja Olli-Veikko Kurvinen.

Harjoitukseen osallistui pelastushenkilöstön lisäksi 30 SPR:n vapaaehtoista, jotka oli maskeerattu loukkaantuneiksi potilaiksi.

– Samaan aikaan myös Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL piti oman harjoituksensa, eli myös heidän henkilökuntaansa oli mukana, Kurvinen sanoo.

Harjoituksen aikana alueella liikkui noin 20 pelastusyksikköä, jotka käyttivät kohteeseen tullessaan sinisiä vilkkuja. Sireenejä ei käytetty, jotta harjoitus häiritsisi lähiympäristön asukkaita mahdollisimman vähän.

– Itse en nähnyt yhtään sivullista harjoitusalueen lähellä. Ja itse harjoitushan tapahtui metrotunnelissa, joten siellä ei sivullisia ollut, Kurvinen toteaa.

Hätäkeskusta oli informoitu harjoituksesta mahdollisten turhien hälytysten takia, mutta sieltä kerrotaan MTV Uutisille, että puheluita ei tullut ainuttakaan kappaletta.

Tulipaloa simuloitiin harjoituksessa käyttämällä hengitykselle vaarattomia harjoitussavuja, joiden käryt tuuletettiin lopulta metrotunnelista ulos savunpoistokuilujen kautta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.