Mainos

Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelivat vaativaa viranomaistilannetta Suomenlahdella

Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelivat tänään aamuyöstä vaativaa merellistä viranomaistilannetta Suomenlahdella. Johtovastuu tämänkertaisessa harjoituksessa oli poliisilla.

Harjoitus näkyi jonkin verran matkustajaliikenteessä ja Helsingin satamissa. Harjoituksessa oli mukana muun muassa helikoptereita.

Harjoituksen oli määrä alkaa aamuyöllä kahden jälkeen, ja se päättyi aamuseitsemään mennessä. Varsinainen harjoitus toteutettiin Tallinnasta Helsinkiin matkalla olevalla Eckerö Line m/s Finlandia -matkustajalaivalla.

Alus lähti Tallinnan satamasta varttia vaille kaksi yöllä ja saapui Helsinkiin aikataulun mukaisesti.

– Tämäntyylinen harjoitus järjestetään vuosittain ja tämänkertaisen harjoituksen sisältö on käytännössä sama kuin edellisinäkin vuosina: Viranomaiset saavat hätäkutsun laivalta ja erikoisjoukot siirtyvät hallitusti laivan tiloihin, missä suoritetaan poliisijohtoinen operaatio, kertoo ylikomisario Jari KaikkoHelsingin poliisilaitokselta.

Harjoituksesta tiedotettiin laivan matkustajille etukäteen usealla eri kielellä.

– Harjoitus ei näy kovin paljon laivan matkustajille, sillä harjoituksessa käytettävät tilat on suljettu ulkopuolisilta. Tämäntyylistä merellistä vaativaa tilannetta on tärkeää harjoitella aika ajoin, jotta voidaan testata ennen kaikkea viranomaisten yhteistyön toimivuutta, Kaikko sanoo.

Helsingin poliisi kertoi harjoituksesta myös Twitterissä.

Tänään järjestetty harjoitus on jatkoa kaksi viikkoa sitten järjestetylle Puolustusvoimien johtamalle harjoitukselle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.