Mainos

Kalajoella jättimäinen pelastusharjoitus: Diskopalossa 100 näyttelijää ja 100 viranomaista

Kalajoella Viihdekeskus Merisärkässä järjestettiin tänään suuronnettomuusharjoitus, jonka aiheena oli tuhoisa diskopalo.

Harjoituksessa viihdekeskuksessa syttyi kesken bänditapahtuman tulipalo, jonka seurauksena noin 100 juhlimassa ollutta nuorta loukkaantui eri asteisesti.

Suuronnettomuusharjoitus on osa Savonia amk:ssa alkaneita ensihoidon johtamisen YAMK-opintoja, joiden yhteen opintokokonaisuuteen kuuluu suuronnettomuusharjoituksen suunnittelu ja toteutus.

Ensihoitaja, ensihoidon johtamisen YAMK-opiskelija Pauliina Valkovirta on yksi harjoituksen suunnittelijoista.

– Minä ja viiden muun opiskelijan ryhmä mietimme, että yökerhopalon varalta ei ole Suomessa tehty harjoitusta, vaikka useita ihmishenkiä vaatineita esimerkkejä löytyy ympäri maailmaa, Valkovirta kertoo MTV Uutisille.

Mukana useita eri tahoja ja viranomaisia

Suuronnettomuusharjoitukseen osallistui useita toimijoita, kuten Viihdekeskus Merisärkkä, eri sairaanhoitopiirejä ja pelastuslaitoksia. Opiskelijat esittivät palon uhreja.

– Oli hienoa, että kaikki toimijat lähtivät harjoitukseen mukaan suurella mielenkiinnolla.Sadan näyttelijän lisäksi harjoitukseen osallistui toiset sata viranomaistoimijaa.

Valkovirran mukaan harjoituspaikalla olikin kova hyörinä, sillä mukana oli mm. useita ensihoitoyksiköitä, sammutusyksiköitä ja poliisiyksiköitä.

"Tavoitteisiin päästiin"

Valkovirta on tyytyväinen suuronnettomuusharjoituksen kulkuun.

– Kaikki sujui hyvin ja pääsimme tavoitteisiin yhteistyön harjoittelussa. Eri toimijat pääsivät testaamaan harjoituksen puitteissa omia toimenkuviaan.

Paikan päällä olevan henkilöstön lisäksi myös sairaaloita otettiin mukaan harjoitukseen. Niiden kapasiteettia potilaiden hoitamiseen selvitettiin soittamalla.

– Kyllä tämä harjoitus kokonaisuudessaan kosketti viranomaistoimijoita tavalla tai toisella Jyväskylästä ylöspäin, kiteyttää Valkovirta.

Kaikilta harjoitukseen osallistuineilta kerätään vielä palautetta. Palautteen pohjalta laaditaan raportti, joista saattaa nousta esiin mahdollisia kehitettäviä asioita.

– Kyselimme harjoitukseen osallistuneilta jo pikaisesti kommentteja. Ainakin tämän pikagallupin perusteella harjoitukseen oltiin tyytyväisiä, Valkovirta kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.